U Domu mladih u Trebinju večeras je počeo 11. INTERDIFest Dani malih stvari, koji će u narednih pet dana okupiti pozorišta iz Zvečana, Beograda i Bugojna, te u okviru koga će biti prikazana i projekcija nagrađenih filmova sa festivala animiranog filma iz Neuma.

11-dani-malih-stvari-1

Otvarajući ovu tradicionalnu manifestaciju, pjesnikinja Olgica Cice naglasila je značaj Dana malih stvari za cjelokupno kulturno stvaralaštvo u Trebinju, naglasivši da održavanje ove manifestacije doprinosi razvoju našeg grada i njegovog predstavljanja među širokim auditorijumom.

11-dani-malih-stvari-1

Prisutnu publiku pozdravio je i umjetnički direktor festivala Željko Milošević, koji je predstavio program manifestacije, ističući da je ove godine uspješno obezbijeđen i neophodni budžet.

Nakon svečanog otvaranja, na daskama Doma mladih odigrana je predstava "Plej Strindberg", po tekstu švajcarskog dramaturga Fridriha Direnmata, a u izvođenju Fakulteta umjetnosti iz Prištine sa privremenim sjedištem u Zvečanu.
U večerašnjoj predstavi, koja govori o braku i zbog čega brak kao institucija opstaje, viđeni su svi dramski žanrovi, a na sceni se predstavilo troje glumaca i osam muzičara.

"Ovo je drugo igranje ove predstave. Premijera je bila u 'Ateljeu 212' u Beogradu. Nadam se da se predstava dopala trebinjskoj publici", kazala je glumica Jovana Krstić, koja je na ovoj predstavi i diplomirala.

Drugog dana festivala na programu će sa početkom u 13.00 sati, u Domu mladih, biti prikazani nagrađeni filmovi sa Međunarodnog festivala animiranog filma u Neumu, dok će u 20.00, takođe u Domu mladih, biti priređena besjeda direktora neumskog festivala Jurinka Raiča.
Pokrovitelj festivala su Hidroelektrane na Trebišnjici, dok su sponzori Elektroprivreda Republike Srpske, Podrum Vukoje 1982, Hotel "Nar"...

Medijsku podršku, kao i ranijih godina, festival je dobio od portala TrebinjeLive.info.

11-dani-malih-stvari-1