Članovi Foto-kino kluba "Trebinje" priredili su večeras u Domu mladih 10. klupsku izložbu fotografija, na kojoj su, tradicionalno, izabrane po tri najbolje fotografije u kolor i crno-bijeloj kategoriji.

izlozba-fotografija-foto-kino-klub-trebinje-1

U kategoriji kolor fotografije prvo mjesto osvojio je Dušan Vuković za fotografiju "Kasna jesen u komšiluku", druga nagrada je pripala Predragu Mucoviću za fotografiju "Život", dok je treća nagrada otišla u ruke Jovanu Vidakoviću za fotografiju "Red II". Pohvalu u ovoj kategoriji dobio je Radovan Dangubić za fotografiju "Obrok".

Prvu nagradu u kategoriji crno-bijele fotografije dobio je Marko Drakulić za fotografiju "Prosvjetljenje", druga nagrada je pripala Siniši Stanišiću za fotografiju "Promise of resurrection", dok je treća nagrada dodijeljena Radoju Elezu za fotografiju "Brko". Pohvalu u ovoj kategoriji je dobio Nermin Smajić za fotografiju "Gondola".

izlozba-fotografija-foto-kino-klub-trebinje-1

Govoreći o tradicionalnoj izložbi, predsjednik Foto-kino kluba Trebinje Slavenko Vukasović kazao je da je selektor fotografija bio majstor fotografije Dragan Prole iz Banjaluke, koji nije imao nimalo lak zadatak, jer je među velikim brojem svojevrsnih umjetničkih djela trebao da izabere 72 najbolje fotografije.

"Na izložbi je učestvovalo 18 fotografa, na čijim fotografijama su, uglavnom, preovladavali portreti i pejzaži", kazao je Vukasović, dodajući da mu je drago što je ovogodišnja izložba organizovana u okviru 11. Dana malih stvari, koji u Trebinju traju do 15. oktobra.

Izložba fotografija će u holu Doma mladih biti otvorena u narednih nekoliko dana.

izlozba-fotografija-foto-kino-klub-trebinje-1 izlozba-fotografija-foto-kino-klub-trebinje-1 izlozba-fotografija-foto-kino-klub-trebinje-1