Predizborni plakati i sedam dana poslije lokalnih izbora "ukrašavaju" bandere, fasade, saobraćajne znakove i drvorede u Trebinju. Nadležni ćute, a predstavnici političkih stranaka ne uklanjaju smeće koje su ostavili iza sebe.

plakati-trebinje

Plakate bi trebali da uklone stranački aktivisti, jer su ih oni i lijepili. Propagandni materijal najviše je lijepljen po zabranjenim mjestima poput fasada, bandera od javne rasvjete i drvoreda, navode Trebinjci.

"Ovo je sramota. Nisu u stanju da pokupe smeće koje su ostavili, a svi obećavaju kule i gradove. Eto im odgovornosti na koju se stalno pozivaju", kaže naš sugrađanin Goran J.

Bolje mišljenje nema ni Ivana iz Starog Grada. Na njen zid ispred kuće stranački aktivisti stalno su preljepljivali jedni druge.

Tako je, kaže, 28. septembra na njenom zidu osvanulo pet različitih glava, a ispod zida aktivisti su ostavili izbucan propagandni materijal.

"Jedni druge preljepljuju, a smeće bi ostavili meni da ga pokupim. Sama bih svako jutro iznova čistila zid, a oni, kao namjerno, svaku noć ponovo lijepili. U jednom trenutku sve mi je ličilo kao na igru mačke i miša", ogorčeno priča Ivana.

U nadležnom gradskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove kazali su za TrebinjeLive.info da će, nakon što kod političkih stranaka nije proradila svijest i odgovornost, već sutra uputiti zahtjev političkim subjektima da smeće koje su napravili i pokupe.

Ipak, u ovom Odjeljenju priznaju, do sada nijednom političkom subjektu nije naplaćena kazna zbog lijepljenja propagandnog materijala na zabranjena mjesta.

U SNSD-u kažu da su planirali da plakate uklone u prošli petak, ali da su zbog kiše tu aktivnost odgodili. Obećavaju da će, čim im vremenske prilike dozvole, ukloniti svoj propagandni materijal sa ulica Trebinja.

SOCIJALISTI JEDINI SVIJETLI PRIMJER

Za razliku od drugih političkih subjekata, aktivisti Socijalističke partije uklonili su većinu svojih plakata.

Ostaje da se vidi da li će i drugim političkim partijama proraditi svijest, pa se napokon udostoje da očiste grad od smeća koje su sami napravili.