Nakon dva dana na stadionu "Police" završen je 9. međunarodni memorijalni turnir u fudbalu "Ljubinko Akšam", na kome su fudbaleri Crvene zvezde osvojili prvo mjesto u obje takmičarske kategorije.

ljubinko-aksam-trebinje-2016-1

U kategoriji 2005. godište, drugo mjesto je osvojila ekipa Sarajeva, dok je treće mjesto pripalo domaćinu - ekipi Leotara.

Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Jovan Mijatović iz Crvene zvezde, najefikasniji igrač je bio Karlo Počo iz "Sarajeva", dok je za najboljeg golmana proglašen Svetlan Marinković iz Zvezde.

ljubinko-aksam-trebinje-2016-1

U kategoriji 2006. godine, drugo mjesto je pripalo ekipi Rada, dok je treće mjesto osvojila Škola fudbala "Nacional" iz Novog Pazara.

Za najboljeg igrača i strijelca u ovoj kategoriji proglašen je pulen sa Marakane Luka Đorđević, dok je za najboljeg golmana pehar uručen Vuku Dragoviću iz ekipe Rada sa Banjice (Beograd).

Riječe hvale na račun organizatora - FK "Leotar", čule su se danas na Policama sa svih strana. Ni jutrošnja kiša nije omela raspoloženje među malim fudbalerima i njihovim trenerima, a Sunce za vrijeme polufinalnih i finalnih utakmica ispratilo ih je u njihove gradove, uz simboličnu poruku "vidimo se i iduće godine".

Svoje oduševljenje za lijepe riječi i pohvale nije krio ni Oleg Ćurić, ispred FK "Leotar".

On kaže da su uloži veliki napor da turnir protekne na najbolji način, uz želju da njegova tradicija i ubuduće okuplja najbolje ekipe iz regiona.

ljubinko-aksam-trebinje-2016-1

Na turniru su nastupilo 24 ekipa u kategoriji 2006. godine i deset ekipa u kategoriji 2005. godine, odnosno: Leotar, Crvena zvezda, Rad, Sarajevo, Nacional, Međugorje, Sutjeska iz Nikšića, Tomislavgrad, Škola fudbala "Piksi" iz Pala, Zenit iz Bijeljine, Limač iz Čapljine, Zrinjski iz Mostara, Mladost iz Gacka, Hercegovac iz Bileće.