U Trebinju će se od 12. do 16. oktobra održati 11. InterdiFest Dani malih stvari "Trebinje 2016", koji će okupiti pozorišta iz Bugojna, Zvečana i Beograda.

dani-malih-stvari

Prema riječima Željka Miloševića, idejnog tvorca i direktora festivala, ovu tradicionalnu manifestaciju, u 20.00 sati u Domu mladih, otvoriće predstava "Plej Strindberg" Fakulteta umjetnosti iz Prištine-Zvečan, u kojoj uz troje glumaca učestvuju i muzičari.

"Iste večeri, u okviru pratećeg programa od 19.00 sati, biće otvorena godišnja izložba članova Foto-kino kluba 'Trebinje'. U četvrtak, takođe, u pratećem programu, biće prikazana najbolja ostvaranje sa međunarodnog festivala animiranog filma iz Neuma", naveo je Milošević.

Festival su i ove godine pomogle Hidroelektrane na Trebišnjici, te drugi brojni privredni subjekti iz Trebinja.

"Veliko je priznanje za HET da bude pokrovitelj ove manifestacije, jer je našem gradu potrebna šira lepeza kulturnih događaja", rekao je Gordan Mišeljić, direktor HET-a.

Uspješna saradnja "Malih stvari" nastavljena je i sa Foto-kino klubom Trebinja, a prema riječima predsjednika ovog kluba Slavenka Vukasovića, posjetici festivala će imati priliku da pogledaju najbolje fotografije koje su napravili članova kluba.

"Ovo je nastavak jedne plodne saradnje i nadamo se da ćemo i ubuduće sarađivati", rekao je Vukasović.

dani-mladih-stvari

Na festivalu će, u petak 14. oktobra u 20.00 sati, biti odigrana monodrama "Oprostite, molim vas, mogu li da prođem", autorsko djelo Tijane Jovanović.

Pretposljednjeg dana festivala, u subotu 15. oktobra, na sceni Doma mladih predstaviće se članovi Teatra "Fedra" iz Bugojna sa predstavom "Đavolja posla".

Festival završava u nedjelju, 16. oktobra, kada će studenti Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda odigrati pozorišni komad "Antika, Šekspir, Molijer i studenti".

Ova predstava biće odigrana u amfiteatru Hercegovače Gračanice, a u slučaju kiše u Domu mladih.

Početak je, kao i ostalih predstava, u 20.00 sati.

Na sve predstave i projekcije ulaz je besplatan.

Medijsku podršku, kao i ranijih godina, festival je dobio od portala TrebinjeLive.info.

Festival su, između ostalih, pomogli Elektroprivreda Republike Srpske, Hotel "Nar", Podrum "Vukoje 1982"...

Pokrovitelj festivala su Hidroelektrane na Trebišnjici.