Na stadionu "Police" jutros je svečanim postrojavanjem ekipa-učesnika počeo 9. memorijalni međunarodni fudbalski turnir "Ljubinko Akšam", koji tradicionalno organizuje Fudbalski klub "Leotar".

Turnir ljubinko aksam Otvarajući turnir, član Skupštine Leotara Vaso Mijanović podsjetio je da turnir nosi naziv po prerano nastradalom članu trebinjske ekipe, koji je poginuo 16. oktobra 1996. godine od udara groma.

"Bili smo generacija, išli smo zajedno u osnovnu školu i mogu da kažem da je tog dana Trebinje izgubilo velikog sportistu, a jos većeg čovjeka", rekao je Mijanović.

Turnir ljubinko aksam

 

 

 

 

 

 

On je kazao da je turnir iz godine u godinu sve bolji, uz okupljanje sve većeg broja ekipa.

Mijanović je napomenuo da je obaveza novoizabranke gradske vlasti da pruži veću podršku Leotaru, koji se u protekle četiri godine neopravdano nalazio u nemilosti gradskih čelnika.

Pored domaćina, ekipe Leotara, na turniru učestvuju još deset ekipa dječaka rođenih 2005. i 2006. godine.

U Trebinje su došli Crvena zvezda, Rad, Novi Pazar, Zrinjski, Sutjeska, Međugorje, Tomislavgrad, Čapljina, Zenit i Škola fudbala "Piksi" iz Pala.

Turnir ljubinko aksam

Predstavnici Leotara i porodice Akšam prethodno su položili cvijeće ispod spomen-ploče Ljubinka Akšama u krugu stadiona.

Turnir završava sutra.