U skupštinskim klupama u Trebinju sjediće čak osam direktora javnih preduzeća i ustanova. Dolaze uglavnom iz vladajućih redova, a svojim partijama su donijeli više od 60 posto glasova.

gradska administracija trebinje

“Mislim da to nije i neko iznenađenje s obzirom da su direktori gotovo javne ličnosti. Poznaje ih veliki broj ljudi, imaju određenu reputaciju. Naravno po prirodi posla koji obavljaju su i ambiciozni i tu rezultat ne može izostati”, rekao je odbornik SNSD-a Dragoslav Banjak.

U trebinjskoj skupštini sjediće i najmlađi odbornik u Srpskoj, dvadeset dvogodišnji Bojan Šapurić. Dolazi iz redova DNS – a, a politikom se aktivno bavi od punoljetstva.

“Odlučio sam se da krenem tim korakom da promijenimo nešto, da pomognemo iskreno našem gradu da učinimo da napravimo neke iskorake za dalju budućnost jer vidimo da masovno mladi ljudi iz Trebinja odlaze da idu u veće centre i rijetko se ko odluči da se vrati u naš grad”, rekao je najmlađi odbornik u Skupštini Bojan Šapurić.

Od dvadeset devet odbornika u lokalnom parlamentu našle su se dvije žene, doktorka Ljubica Miljanović i Milica Ijačić.

Milica je i prvo lice sa invaliditetom koje je dobilo povjerenje građana za skupštinski mandat. Zalagaće se kaže prvenstveno za ugrožene kategorije – invalide i lica sa posebnim potrebama.

Pogledajte video iz Centralnih ATV vijesti.