Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje su tokom predizborne kampanje u kojoj su obezbjeđivali 32 skupa političkih partija na kojima je učestvovalo i po više hiljada građana, dokazali spremnost i profesionalnost da u svim situacijama mogu na adekvatan način da raguju kako bi okupljanja prošla bez narušavanja javnog reda i mira, navode u CJB-u.

Policija

Portparol CJB Jovana Samopjan Srni je potvrdila da u toku predizborne kampanje, kao ni na dan referenduma i izbora, trebinjska policija nije evidentirala nijedno krivično djelo iz grupe djela "Krivična djela protiv izbornih prava", kao ni narušavanje javnog reda i mira.

"CJB Trebinje je oformio Štab `Izbori 2016`, s namjerom da njegovi članovi prate i preduzimaju adekvatne i pravovremene mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije za vrijeme predizborne kampanje, kao i postizbornog perioda na teritoriji za koju je operativno nadležan", rekla je Cvijetićeva.

Najviše skupova je održano u Gradu Trebinju 12, zatim u opštini Nevesinje šest, po četiri u opštinama LJubinje i Gacko, a po tri u Bileći i Berkovićima.

U Centru kažu da je najvažnije da nije narušena bezbjednost građana, te da je policija danonoćnim radom nastojala da prati sutuaciju u gradu.