Novoizabrani gradonačelnik Trebinja Luka Petrović posjetio je porodilište Bolnice u Trebinju, gdje je u razgovoru sa rukovodstvom ove ustanove dogovorio rekonstrukciju dotrajalih toaleta i ostalih prostorija.

porodiliste-trebinje-petrovic-posjeta-1

Prema Petrovićevim riječima, posjeta je uslijedila nakon primjedbi nekoliko sugrađanki o lošem stanju toaleta u gradskom porodilištu, ali i zbog toga što je porodica osnovna ideja njegove platforme na osnovu koje je i izabran za novog gradonačelnika Trebinja.

"U narednom periodu saniraćemo toalete, ali i još neke prostorije kojima je neophodna adaptacija", rekao je Petrović.

On je izrazio zahvalnost direktoru Bolnice Vasu Mijanoviću što je za kratko vrijeme pokrenuo nekoliko značajnih investicija, navodeći da će u narednih godinu dana trebinjska Bolnica dobiti jednu sasvim novu dimenziju.

porodiliste-trebinje-petrovic-posjeta-1

"Direktor Mijanović me je uvjerio da rade sve da podignu kvalitet zdravstvene zaštite. Uskoro će biti instalirana i magnetna rezonanca, a počinju i radovi na izgradnji novog hemodijaliznog centra", kazao je Petrović.

Novi gradonačelnik je istakao da se planira i zamjena svih dotrajalih otvora na trebinjskoj bolnici, kao i adaptacija fasade.

"Ova ustanova već godinama ima problem i sa parkingom. Već smo dogovorili da Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ prošire postojeći parking, čime ćemo znatno olakšati svim pacijentima ove ustanove", zaključio je Petrović.

porodiliste-trebinje-petrovic-posjeta-1

Direktor Bolnice Vaso Mijanović izrazio je zahvalnost Petroviću na posjeti i istakao da investicioni ciklus u ovoj ustanovi tek počinje, dodajući da su uložili maksimalne napore da podignu kvalitet zdravstvene zaštite.

"Doveli smo nekoliko novih ljekara specijalista. Uskoro ćemo uvesti i magnetnu rezonancu, a planiramo i proširenje intenzivne njege", rekao je Mijanović.

On je kazao da od novog gradonačelnika očekuje veće razumijevanje za pomoć Bolnici iz gradskog budžeta, što do sada nije bio slučaj.

porodiliste-trebinje-petrovic-posjeta-1