Trebinju su neophodne promjene na čelu sa Lukom Petrovićem i Ujedinjenom Srpskom i povezivanje sa republičim institucijama, jer su svađa i galama u protekle četiri godine uništile ugled gradu.

tribina-ujedinjena-srpska-1

Poručeno je ovo večeras sa centralne tribine Gradskog odbora Ujedinjene Srpske koja je održana u Domu mladih u Trebinju.

Pozdravljajući okupljene građane, Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, kazao je da je Gradski odbor ove stranke u Trebinju jedan od najbolje organizovanih u Republici Srpskoj, pozivajući prisutne da 2. okrobra glasaju za Luku Petrovića i Ujedinjenu Srpsku.

"Lista za odbornike u Trebinju je jedna od najboljih. Čine je obrazovani, mladi i uspješni ljudi", rekao je Stevandić, navodeći da Ujedinjena Srpska nije alternativa već rješenje probleme u Srpskoj.

tribina-ujedinjena-srpska-6

On je dodao da je ključni zadatak Ujedinjene Srpske da se Trebinje poslije četiri godine izolacije koju je stvorila aktuelna lokalna vlast, vrati u Republiku Srpsku, a ne kao do sada da dobrodošlica bude samo prema onima koji dolaze iz Sarajeva.

"Luka Petrović je dio priče koja je oko Republike Srpske, Banjaluke i Trebinja, a gospodin Vučurević je dio priče koja širi mržnju između Srpske, Banjaluke i Trebinja", rekao je Stevandić.

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinje Srpske Mijat Šarović poručio je da listu ove stranke čini 29 kvalitetnih i obrazovanih ljudi koji do sada, većinom, nisu bili u politici.

tribina-ujedinjena-srpska-1

"Naša lista je alternativa političarima koji se mijenjaju u proteklih 25 godina", rekao je Šarović.

On je istakao da će jedan od glavnih prioriteta Ujedinjene Srpske biti povećanje nataliteta, jedinstvo, razvojni programi, pravična raspodjela i kontrola potrošnje sredstava u okviru budžeta.

"Podrška Luki Petroviću nije imala alternativu. Posvađani smo sa Banjalukom, a ja vam kažem – ako je jaka Banjaluka, onda je jako i Trebinje, a ako je jako Trebinje, onda je jaka i Republika Srpska", rekao je Šarović.

Kandidat za gradonačelnika Trebinja Luka Petrović istakao je da će njegov i zadatak njegovog tima biti zasnovan na radu sve četiri godine, a ne jedan mjesec pred izbore kako to radi odlazeća vlast.

tribina-ujedinjena-srpska-1

"Aktulena vlast je potrošila 100 miliona KM, prodala imovine 12 miliona KM, a nisu radili svoj posao. Trebali bismo da se stidimo zbog njihovog nerada. Nećemo se više crveniti poslije 2. oktobra", poručio je Petrović, dodajući da je u proteklom periodi obišao preko 2.600 ljudi.

On je kazao da je jedinstvo potrebno zbog snažnog Trebinja, ali i cijele Republike Srpske, koja se nalazi pred velikim izazovima.

„Zato, dragi moji Trebinjci u nedjelju moramo poraniti na biračka mjesta i glasati već do podne, kako bi oni kojima sloga i sabornost nisu sveti znali da su gubitnici i da ne moraju ni izlaziti na glasanje“, poručio je Petrović.

Prisutne su pozdravili i kandidati za odbornike sa liste Ujedinjene Srpske, među kojima i ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević

tribina-ujedinjena-srpska-1 tribina-ujedinjena-srpska-1