U selu Strujići u Popovom polju završeni su radovi na asfaltiranju puta do seoske crkve, groblja i kuća u dužini od oko 600 metara, za šta su Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" izdvojili oko 35.000 KM.

strujici-asfalt-3

Radove su tom prilikom posjetili njihovi inicijatori - narodni poslanik Luka Petrović i mještani sela Strujići i Do, koji su izrazili zahvalnost republičkim putevima na izdvojenim finansijskim sredstvima.

"Ovo puno znači za naše selo i sve mještane. Sada imamo asfalt, a imamo obećanje od budućeg gradonačelnika Luke Petrovića da ćemo riješiti i pitanje navodnjavanja", kaže mještanin Strujića Zdravko Boro, inače vlasnik farme koza.

Strujićani ističu da im je žao što gradska uprava grada Trebinja nije imala sluha da asfaltira ovaj put, pa su, kažu, iz tog razloga zamolili Petrovića da preko "Puteva RS" obezbijedi ovu, za njih, veoma značajnu investiciju.

strujici-asfalt-1

Izražavajući zahvalnost mještanima na prijatnom dočeku, Petrović je kazao da razvoj sela treba da bude jedan od prioriteta svake lokalne vlasti, jer se ne smije dozvoliti "da se svi zbijemo u solitere".

"Moramo da razvijamo selo i to je cilj kome težimo. Ovi ljudi su mi rekli i za problem navodnjavanja. I to ćemo, nadam se, zajednički uspjeti da riješimo", rekao je Petrović.

strujici-asfalt-2 strujici-asfalt-2