Veselin Zirojević, kandidat za odbornika Koalicije „Radikalno bolje“ je uspješan, mladi čovjek koji je sudbinu u svoje ruke uzeo još kao srednjoškolac i inateći se surovim, poratnim i teškim vremenima ostao u svojoj Hercegovini, dokazujući da se radom i trudom može ići naprijed.

veselin-zirojevic-srs

Za odbornika u Skupštinu grada Trebinja Zirojević se kandidovao da bi promijenio, kako kaže, neke stvari u gradu na radikalno bolje, ne želeći ništa unaprijed da obećava, jer je od malih nogu učen da oni koji olako obećaju olako i slažu.

„Još kao mali dječak osjetio sam patnju i bol zbog napuštanja svoga doma i svoga rodnog grada, pa će jedan od priotriteta u mom zalaganju, ukoliko dobijem povjerenje svojih sugrađana, biti da se borim za ostanak na ovim prostorima, jer je strašno da pored prirodnog i geografskog položaja našeg grada u kome živi oko 30.000 stanovnika ne možemo svi da živimo životom dostojnog čovjeka“, kaže Zirojević.

Ono što je ovog čovjeka uvijek žalostilo je što mladi odlaze iz Hercegovine „za korom hljeba“ , ostaju željni svojih porodica i svoga ognjišta, navodeći da je srećan što u trenutku slabosti, iako mu se ukazala prilika, nije zauvijek ostao tamo negdje u tuđini već sa suprugom i tri kćerke živi sa svojim narodom i na svojoj zemlji.

„Prijatelj Goran Šakotić me je pozvao kod njega u inostranstvo da radim što sam i prihvatio, jer sam mislio da je to jedino rješenje u tom trenutku da bi svojoj porodici obezbijedio pristojan život“, kaže Veselin i dodaje da bi volio da nikada nijedna osoba ne dođe u situaciju da želi svoje najmilije u potrazi za egzistencijom.

Svjestan je, kaže, da pojedinac ne može mnogo da učini, ali zato zajedno, složno i jedinstveno se može mnogo učiniti na stvaranju najboljih uslova za odrastanje i školovanje mladih ljudi, kao i obezbjeđivanju boljih uslova života i opstanka na ovim prostorima.

„S obzirom na to da mi posao kojim se bavim nalaže da budem u svakodnevnoj komunikaciji sa običnim čovjekom, nastojaću da čujem njihove probleme, zahjeve, ideje i da ih prezentujem u Skupštini i da se borim za njihova rješavanja. Ja nisam političar i mogu samo da obećam da ću u Skupštini biti predstavnik naroda, jer to shvatam kao zadatak odbornika koga moram uspješno da izvršim“, kaže Zirojević.

Još kao osamanestogodišnji momak pristupio je radikalnoj stranci kojoj ostaje vjeran do današnjih dana, jer smatra da tu može da pokaže sebe i da bez ikakvih kočnica predstavlja narod koji ga bira.

„Kroz mnoge teškoće i podjele smo prošli. Postali smo samo čvršći. Nakon dugo vremena u Trebinju postoji jedna lista radikala zato vas molim da je podržite i da zajedno vratimo Srpsku radikalnu stranku na put stare slave“, poručio je Veselin Zirojević, kandidat za odbornika Koalicije „Radikalno bolje“ pod rednim brojem 5.