Kandidat za odbornika DNS-a za Skupštinu Grada Trebinja Jovica Vlatković poručio je na tribini ove političke partije u Domu mladih da je došlo vrijeme da se borcima ukaže veća pažnja i poštovanje i da grad onima koji nemaju krov nad glavom obezbijedi makar plac za gradnju kuće.

dns-tribina-hrupjela-1

Obraćajući se velikom broju članova i simpatizera ove političke partije, Vlatković je istakao da su borci koji su učestvovali u ratu zanemareni, te da će se, ukoliko dobije povjerenje birača, u skupštini zalagati da u raspodjeli stanova učestvuju i borci prve kategorije.

Vlatković je izrazio zabrinutost i podatkom sa sistematskih pregleda školaraca da u Trebinju 68 odsto djece imaju krivu kičmu, zbog čega se, kako je rekao, mora veća pažnja posvetiti gradnji novih i održavanju postojećih sportskih terena.

„Sportski tereni u gradu su u prethodnom periodu potpuno zanemareni i nisu održavani“, rekao je Vlatković, navodeći naselje Hrupjela kao primjer nebrige o postojećim terenima.

dns-tribina-hrupjela-1

On je istakao da se u Hrupjelama nekada razvijao sport i igrao najbolji basket na poligonu koji u posljednje četiri godine nijednom nije pokošen, te dodao da će se u narednom periodu asfaltirati makar jedan košarkaški teren da djeca iz ovog naselja, nakon školskih obaveza, imaju mjesto gdje će moći da se druže i bave sportom.

Vlatković je rekao da su Hrupjela zanemarena i po drugim pitanjima, navodeći da, iako je veoma blizu grada, nema nijedan trotoar, ali ni gradsku rasvjetu, te da bi sa oko 3.500 stanovnika bilo poželjno da ima i vrtić.

Vrtić je, kaže, potreban i prigradskom naselju Dživar.

„Trebinju fale i bulevari prema Petrovom Polju i u Gorici. Bulevar ne mora da ide o trošku grada. On bi vodio neki put koji ide prema Cavtatu, a pošto EU, odnosno evropski fondovi podržavaju prekograničnu saradnju, mogli bi dobiti sredstva za ovaj projekat“, kaže Vlatković i dodaje da se mora formirati jedan tim u Gradskoj administraciji koji će da piše programe i projekte za ta sredstva.

Osvrćući se na referendum o Danu Republike Srpske, Vlatković je rekao da je veoma ponosan na ljude koji su u miru stvorili Republiku Srpsku, na borce koji su je odbranili, ali i na građane Trebinja koji su 25. septembra izašli da glasaju i tako odbranili njen rođendan.

„To je veoma bitan dan za srpski narod, jer smo pokazali da smo izuzetno mudri, pametni i sposobni, kao i da znamo da cijenimo ono što su naši preci i mi sami stvarali, a pameću i olovkom odbranili“, istakao je Vlatković.

dns-tribina-hrupjela-1

On je sugrađanima poručio da glasaju za sebe i budućnost svoje djece.

„Lista DNS-a ima kvalitetne, izuzetno dobre i poštene ljude koji su se dokazali u svojoj struci pa koga god građani da izaberu neće pogriješiti. Najbolji izbor za gradonačelnika je Luka Petrović, jer Trebinje i njegovi građani sa njim, u ovom trenutku, imaju najbolju bidućnost“, istakao je Jovica Vlatković, odbornički kandidat DNS-a pod brojem 17.