Stanje bezbjednosti na glasačkim mjestima u Republici Srpskoj gdje se građani na referendumu izjašnjavaju o Danu Republike je redovno i sve aktivnosti se odvijaju planiranom dinamikom, podaci su Štaba Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske "Izbori 2016".

policija republike srpske

Štab prati i preduzima mjere i radnje s ciljem održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj u predizbornoj kampanji, na dan lokalnih izbora i prilikom održavanja referenduma u Republici Srpskoj, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Iz MUP-a podsjećaju da zbog održavanja referenduma o Danu Republike Srpske lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske /referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju/ rade danas od 7.00 do 19.00 časova.

Dokumenti kojima se dokazuje identitet birača su: lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

Radi nesmetanog i bezbjednosg odvijanja svih aktivnosti povodom održavanja referenduma o Danu Republike Srpske, ministar unutrašnjih poslova donio je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju i zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase.

Zabrana o prevozu eksplozivnih materija na području Republike Srpske primjenjuje se od 24. septembra od 00.00 časova do večeras do 24.00 časova.

Ministarstvo u sjedištu, centri javne bezbjednosti, službe javne bezbjednosti i policijske stanice za navedene dane neće izdavati odobrenje za prevoz eksplozivnih materija.

Naredba o zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase primjenjivaće se danas od 00.00 do 24.00 časova, na svim javnim putevima u Republici Srpskoj.