U Trebinju su jutros u 7.00 časova otvorena 43 glasačka mjesta za sprovođenje referenduma o Danu Republike, potvrdila je Srni predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma u ovom gradu Tanja Vučinić.

trebinje grad Na pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike" pravo da odgovori ima oko 29.000 stanovnika Trebinja.

"Glasačka mjesta ista su kao i ona na kojima su se do sada provodili izbori. Tri mobilna tima obilaziće Kazneno-popravni zavod, Bolnicu, Dom penzionera i korisnike socijalne pomoći, koji zbog zdravstvenog stanja fizički nisu u mogućnosti da direktno dođu na glasačka mjesta", kaže Vučinićeva i dodaje da će mobilni timovi obilaziti i prigradska naselja, odnosno sela u okolini Trebinja.

Predsjednik refendumske komisije u Bileći LJubo Vuković kaže da je u ovoj opštini od 7.00 časova otvoreno svih 25 glasačkih mjesta na kojima će 10.178 lica s pravom glasa moći da se izjasni o referendumskom pitanju.

Vuković kaže da je formiran i jedan mobilni tim.

Predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma u opštini Berkovići Ilija Šetka kaže da je u ovoj opštini na vrijeme otvoreno sedam glasačkih mjesta gdje će moći svoje izborno pravo da iskoristi 1.594 punoljetna lica.

Glasačka mjesta obezbjeđuje i policija.