Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je u Istočnom Sarajevu da će Republika Srpska sigurno nastaviti narednog 9. januara da slavi Dan Republike, ističući da će se jedinstvom sačuvati srpsko dostojanstvo i Srpska.

milorad dodik

On je istakao da je Republika Srpska važna jer je ona sinonim slobode srpskog naroda u cjelini i da Srbi kao nacija gotovo nestali sa ovih prostora da nije bilo Republike Srpske 9. januara 1992. godine.

"Srbi bez države su uvijek bili ciljana žrtva koju je trebalo uništiti. Nema slobode bez države. Kad smo imali državu, imali smo slobodu", poručio je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska treba da bude ponosna kada neko drugi i drugačiji živi ovdje i nema nikakav problem, ali je problem kada se Srbima nameću pravila života i način kako da žive.

"Ako je odbrana srpskog nacionalnog interesa nebitna, pitam vas zašto smo dali tolike žrtve tokom proteklog rata i zašto radimo ovo sve ove godine. Normalno je da mi branimo svoj način života - naš jezik, kulturu, vjeru i krsnu slavu", naglasio je Dodik.

On je rekao da se traži da živimo u BiH u kojoj se nameće volja jednog naroda intervencijom međunarodnog faktora koji pokušava da izvrši unitarizaciju BiH i naglasio da takva BiH ne donosi slobodu Srbima.

Dodik je naglasio da je rukovodstvo SDS-a izdalo srpske nacionalne interese u Sarajevu i da to čini i dalje, svaki dan, te da današnji SDS nema nikakve veze sa SDS-om Radovana Karadžića koji je poveo narod u borbu da ne bi nestao sa ovih prostora.

"Imam informacije da će Mirko Šarović danas boraviti u Beču, gdje će navodno imati neke poslovne obaveze, a sve sa ciljem da se u ponedjeljak može pohvaliti Bakiru Izetbegoviću da nije glasao na referendumu. Ovo što sada imamo u zajedničkim institucijama u Sarajevu nisu predstavnici Srba", istakao je lider SNSD-a sinoć u Istočnom Sarajevu.

Član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac rekao je da Republika Srpska danas na referendumu bilježi veliku pobjedu.

"Danas ćemo svima poručiti i u BiH i van nje da niko nema pravo da vrijeđa, napada i omalovažava Srpsku. Naša snaga je narod koji je uz nas i koji ne dozvoljava izdaje i poniženja", poručio je Košarac.