Savez za promjene Trebinje saopštio je da je Gradska uprava odlučila da postavi video-nadzor na ulicama, zgradama i trgovima iz preventivnih razloga, da bi bili spriječeni kriminal i kršenje saobraćajnih propisa.

trebinje-grad-min

U saopštenju se navodi da video-nadzor može da posluži i kao dokazni materijal protiv izvršilaca nedozvoljenih radnji.

"Trebinjski video-nadzor je pod kontrolom Civilne zaštite, a snimljeni materijal biće dostupan svakome kome bude potreban - policiji, tužilaštvu i drugima", navodi se u saopštenju Saveza za promjene.

Iz Saveza za promjene ocjenjuju da, kako se navodi, "oni okupljeni oko SNSD-a s razlogom negoduju" na ovu odluku gradskih vlasti.

Gradski odbor SNSD-a Trebinje pozvao je ranije nadležne policijske institucije da hitno ispitaju ko snima građane Trebinja i za kakve potrebe, kao i da istraži pod kakvim okolnostima je gradonačelnik Slavko Vučurević sklopio posao o postavljanju kamera u ovom gradu.

Trebinjski SNSD naveo je i da Vučurević nije raspisao javni tender za uvođenje sistema video-nadzora u gradu "za koji će plaćati godišnje čak 60.000 KM, a da se ne zna ni čije su kamere vlasništvo, ni za šta se daje novac, ni ko će građane nadzirati".