Gradska uprava Trebinje je u Petrovo Polje u proteklom periodu uložila dosta u rješavanje infrastrukturnih problema, a u narednom periodu će ovaj kraj biti kompletno obezbijeđen natapnim sistemom, rekao je večeras kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Slavko Vučurević /PDP/.

szp-tribina-petrovo-polje

Na predizbornoj tribini Saveza za promjene u Petrovom Polju, Vučurević je istakao da se ovih dana polažu cijevi za 500 metara nedostajućeg kraka, od razvodnog postrojenja prema Aleksinoj međi, najvaljujući da će iduće godine biti završena kompletna infrastruktura za natapanje ovog dijela polja.

Vučurević je podsjetio da je u ovom prigradskom naselju u prethodnom periodu urađena rasvjeta, te nekoliko kilometara puta, a sve s ciljem da se mještanima omogući lakši život i da se zadrže na selu.

"Sljedeće godine ćemo na ovom području stvoriti ljudima ozbiljnije uslove da mogu da rade i da se bave poljoprivredonom proizvodnjom, da žive od svog rada, a imaće potpunu materijalnu i svaku drugu pomoć Gradske uprave", poručio je Vučurević.

On je dodao da će Grad Trebinje u idućoj godinu uložiti milion i po maraka u razvoj poljoprivrede na području ove lokalne zajednice.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Vidomir Begenišić istakao je da velika posjećenost tribini u Petrovom Polju govori kako ovdašnje stanovništvo razmišlja.

"Ovdje vidimo energiju, narod je prepoznao šta hoće i šta je uradila aktuelna administracija", rekao je Begenišić naglašavajući da "nijednog trenutka ne sumnjaju u ubjedljivo pobjedu 2. oktobra".