Gradonačelnik Trebinja i kandidat SzP za ovu funkciju na lokalnim izborima Slavko Vučurević odbio je poziv generalnog sekretara SNSD i kandidata za gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića na zajednički sastanak svih političkih partija povodom referenduma o Danu Republike.

slavko vucurevic

Vučurević je rekao da poziv Luke Petrovića shvata kao provokaciju nemorala prema ljudima sa časnim namjerama.

-To je izraz licemerstva i nedoličnog ponašanja SNSD. Ne može na sabornost i odbranu RS pozivati stranka koja nije državotvorna i čiji se predsednik javno hvalio da nije učestovao u Vojsci RS i stvaranju RS. Ne mogu da pozivaju na sabornost oni koji ovih dana umesto dece poginulih boraca zapošljavaju kriminalce, niti oni koji su decu boraca i poštenih radnika nazvali kopiladima. Ne mogu na zajedništvo da pozivaju oni koji su borce, invalide i porodice poginulih boraca nazvali izdajnicima, pretili borcima, ukinuli invalidnine i uskratili deo prava boračke kategorije, koja je stvaranje RS iznela na svojim plećima- poručio je Vučurević.

Gradonačelnik Trebinja je istakao da narod u RS zna šta je Dan Republike i da ga ne treba posebno pozivati na referendum, jer će slaviti 9. januar, kao što ga je uvijek slavio.

On je zaključio da je riječ samo o prikupljanju niskih političkih poena.

Predsjednik trebinjskog SNSD Luka Petrović pozvao je predstavnike svih političkih partija u Trebinju na sutrašnji sastanak povodom referenduma o Danu Republike.

Kako je navedeno u pozivu, cilj sastanka je postizanje dogovora kako bi iz Trebinja bila poslata jasna poruka o zajedničkom djelovanju u narednih nekoliko dana.