Gradski odbor Socijalističke partije /SP/ Trebinje je na sinoćnoj sjednici jednoglasno donio odluku da se iz članstva isključi kandidat za odbornika te  stranke Veselko Senić.

SP

Socijalisti navode da je Senić iskljčen zbog grubog kršenja statuta i programa Socijalističke partije, istupanja suprotnih odlukama organa i ponašanja koje teško narušava ugled partije.

"Veselko Senić je svoj rad usmjerio na svakodnevno podrivanje partije, njenog članstva, a samim tim i ljudi koji su učinili ogroman napor kako bi rehabilitovali Socijalističku partiju u gradu Trebinju i dali joj zasluženi status na političkoj sceni našeg grada koji joj objektivno i pripada", kažu socijalisti.

Socijalisti kažu da se nalaze na pragu odličnog izbornog rezultata, upravo zahvaljujući kompaktnom i jedinstvenom timu sposobnih ljudi.

I upravo zato, ali i zbog članova i simpatizera, kao i ostalih građana Trebinja, nemamo pravo na toleranciju i ignorisanje ovakvih pojava", navode u Gradskom odboru SP-a Trebinje.

Senić je bio odbornik u Skupštini grada Trebinja od 2008. do 2012. godine, gdje je bio izabran iz reda DNS-а, a mandat je završio kao odbornik SNSD-a.

Juče je SRS RS napustila Milanka Miladinović, kandidat za odbornika, tvrdeći da je iz novina saznala da je na listi koalicije Radikalno bolje SRS-SRS RS.

I Biljana Džudža iz SDS-a, takođe kandidat za odbornika, napustila je tu stranku i pozvala glasače da ne glasaju za nju.