Na magistralnom putu Trebinje-LJubinje počela je sanacija kritičnih tačaka, a ova dionica će u roku od godinu dana biti presvučena novim asfaltom, rekao je vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić.

sanacija-puta-trebinje-ljubinje

Prema sadašnjim procjenama, vrijednost radova koji treba da budu izvedeni na ovoj dionici je oko deset miliona KM, ali detaljniji podaci biće poznati poslije njihovog završetka.

Nešić je najavio da je u planu rekonstrukcija još nekih putnih pravaca u Hercegovini.

Nakon što što je sa direktorom "Puteva Republike Srpske" i saradnicima obišao radove u Dračevu, narodni poslanik iz Trebinja Luka Petrović zahvalio je izvođaču radova "Hercegovina-putevi" iz Trebinja za kvalitetan rad dionice koja je od velikog značaja za građane Hercegovine.

"Među našim prioritetima bio je ovaj put i obećali smo da ćemo ga uraditi. Želimo da naši stanovnici imaju sigurne putne komunikacije, zbog čega nećemo stati samo na ovoj investiciji", rekao je Petrović i dodao da je put LJubinje-Stolac sljedeći na redu za rekonstrukciju.

On je napomenuo da za ovu putnu komunikaciju već postoji projektna dokumentacija i da je zahtjev za radove upućen "Putevima Republike Srpske".

sanacija-puta-trebinje-ljubinje

"Očekujemo da će ovaj put ući u mrežu puteva u Republici Srpskoj za rekonstrukciju i da će biti realizovan od kredita od 60 miliona evra koji će dobiti preduzeće `Putevi Republike Srpske`", rekao je Petrović.

On je istakao da je ovo preduzeće uvijek na raspolaganju kada je riječ o rekonstrukciji puteva u Hercegovini.

Lukić je rekao da će dati punu podršku i za izgradnju glavne obilaznice planirane za naredni periodu, kao i za završetak postojeće koja nije urađena "zbog neriješenih imovinskih odnosa Gradske uprave".

Radove je obišao narodni poslanik Ilija Tamindžija i direktor za ekonomsko finansijske poslove u Elektroprivredi Republike Srpske Blagoje Šupić.