Bilećanin Petar Bajčetić vlasnik lokalnog kafića ubijen je sinoć u sačekuši. Na njega su pucala nepoznata lica. Policija traga za počiniocima, a za sada nema puno detalja oko cijelog slučaja.

ubistvo-bileca

Dva muškarca u crnim kombinezonima i sa fantomkama na glavi sačekali su Petra Bajčetića ispred njegove zgrade, a onda je počela svađa i naguravanje. Jedan od njih izvadio je pištolj i ispalio dva metka.

Petar je zadobio prostrelnu ranu glave i u kritičnom stanju je prebačen u trebinjsku bolnicu, a odmah nakon toga u Podgoricu. Preminuo je u putu. Bileća jutros u šoku i nevjerici. Iz kuća slabo ko izlazi, a o sinoćnjem događaju iz straha uglavnom ne žele da govore.

Sve se odigralo oko osam naveče, dok su djeca još bila napolju. Samo stotinak metara od školskog igrališta. Tužilaštvo i policija danas sakupljaju dokaze. Patrole na ulazima u Bileću. Kontroliše se svaki automobil. Pretražuju se i okolna brda.

“Ne možemo govoriti o dokazima koji su pronađeni. Eventualno pronađeni na licu mjesta. Znači radi se o nepoznatim počiniocima i radnici Centra javne bezbjednosti preduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska počinilaca ovoga djela”, rekao je Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju.

Bajčetić je imao 37 godina. Bavio se privatnim biznisom, a iza njega je ostalo dvoje maloljetne djece.