Iz Gradskog odbora NDP-a danas je medijima stiglo saopštenje, koje prenosimo u cjelosti.

ndp narodni demokratski pokret gradski odbor trebinje

Prolazeći kroz grad, Trebinjac na svakom uglu, sokaku, panou, izlogu, drvetu, vidi lik gradonačelnika i slogan PDP-a koji, grandioznošću i sjajem, plaćen od viška novčanica poreskih obveznika, plijeni sve koji smognu snage da skrenu pogled ka njemu i pokušaju odgonetnuti smislenost tog slogana.

Svaki Trebinjac koji normalno razmišlja, razgleda, prati, koji zna da je iznos godišnjeg budžeta grada dvadeset i kusur miliona KM, upita se koliko je od tih sredstava utrošeno u izgradnju novih objekata i sa koliko budžetskih para, ne donacija, kredita, privatnog novca ili nečeg sličnog.

Svaki Trebinjac koji normalno razmišlja lako može da zaključi da je od svih tih para na godišnjem nivou (kad se pomnoži sa četiri godine vladavine), na grad utrošeno nekoliko kanti „fasadeksa“ kojima su se malo upristojile fasade glavne ulice, a glavna ulica, kao i sve ostale ulice koje predstavljaju ogledalo grada, ostala neasfaltirana. Sve ono što je obećano na predizbornim skupovima i dijelom uklopljeno u budžet, nije realizovano. Zašto? Novac su pojeli administrativni skakavci.

Svaki Trebinjac koji normalno razmišlja upita se da li su se, možda, u sloganu našle i pare koje su privatna lica uložila u izgradnju objekata za vlastite potrebe, da li su se tu našle zgrade koje privatna lica grade za dalju prodaju, da li se tu našao i „Bingo“ i zemlja koja je vlasniku prodata po veoma diskutabilnoj cijeni i upitnog prava vlasništva, da se tu nije našla i Draženska gora, sa još diskutabilnijom cijenom i namjenom prodate zemlje. Kada se od dobijene cijene prodaje odbiju obaveze koje je gradska administracija preuzela, ispada da je ta zemlja u stvari poklonjena sadašnjem vlasniku.

Sve ovo je finansirano vlastitim novcem kupaca, a ne sredstvima gradske administracije. Možda su se tu našli i hoteli, kuće na Varinoj grudi, Banjevcima, sve šupe i obori koje su mučenici gradili da bi preživjeli i nastavili bitisati u ovom gradu sa svadeset i kusur miliona KM budžeta. Možda i kanalizacija koja je finansirana ino-sredstvima.

Svaki Trebinjac koji normalno razmišlja tada kaže sebi da neće glasati za laž i da neće podržati samovolju i bahatost u trošenju novca, koji je dat na gazdovanje i domaćinsko upravljanje većinskoj gradskoj skupštinskoj eliti.