U Trebinju priređeno predavanje „Sloboda je pravo glasa, sabornost, referendum…“

Autor: Ž.K./TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 19. 09. 2016. - 12:07h

U Eparhijskom domu u Trebinju priređena je tribina pod nazivom „Sloboda je pravo glasa, sabornost, referendum…“, na kojoj su učesnici govorili o značaju referenduma u Republici Srpskoj, bezbjednosnoj situaciji, saradnji Srpske i Srbije.

cast-otadzbine-trebinje

Prema riječima Jovana Šipovca, stručnjaka za bezbjednost, veoma je bitno da vlasti sa obje strane Drine budu jedinstvene, jer će se na taj način smanjiti sve eventualne opasnosti u segmentu bezbjednosti.

 

 

„Potrebno je da specijalne i paralelne veze koje je Dejton garantovao dovedemo na nivo da budu u punoj funkciji, da je jedinstvena podrška pravoslavnoj crkvi neophodna sa obje strane, da se vjeronauka uvede kao obavezan predmet, da sva diplomatska i konzularna predstavništva Republike Srbije pomognu da Republika Srpska svuda u svijetu dobije svoja konzularno diplomatska predstavništva“, istakao je Šipovac.

Pukovnik Branislav Okuka, predsjednik izvršnog odbora udruženja „Čast otadžbine“ koje je organizovalo tribinu, rekao je da se ovo udruženje trudi da svakodnevno razvija osjećaj za otadžbinu i da svakom pojedincu pojasni zašto je važnije opšte od ličnog.

„Borba za vlašću i privilegijama mora prestati, borba za otadžbinu mora biti pokretač življenja, uz neizbježnu sabornost i slogu našeg naroda“, rekao je Okuka, koji je bio ratni komandant specijalnog odreda policije Republike Srpske.

Kako je kazano na tribini, cilj ovog udruženja su pravda i istina, a moto vjera i otadžbina, a poslata je i poruka da srpski narod treba da iskoristi svoje demokratsko pravo na referendum zakazan za 25. septembar.

Na tribini su govorili i članovi udruženja „Čast otadžbine“ dr Dragan Petrović, Duško Vukotić koji je i predsjednik „Veterana Republike Srpske“ i Žarko Kučinar, predsajednik trebinjskih „Veterana“.

Udruženje „Čast otadžbine“ okuplja bivše komandante, komandire i borce Republike Srpske i Srbije, a među njima su i članovi ratnih vlada kao i svi časni ljudi koji dijele ljubav i poštuju borbu ove organizacije prema matici Srbiji i bratskoj Rusiji.

cast-otadzbine-trebinje

TAGOVI:

Komentari

Vidju veterena Pavla Smrzlica sto je jurisao na pojedine trebinjske stanove junacki kao Bosko Buha na njemacke bunkere.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja