Turistička organizacija grada Trebinja je u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji 2016.“, koju je organizovalo Predstavništvo Repuvblike Srpske u Srbiji u saradnji sa Vladom RS, predstavila bogate turističke potencijale i turističku ponudu Trebinja.

to-trebinje-u-srbiji

Manifestacija je održana u periodu od 10.-16. septembra 2016. godine u nekoliko gradova Srbije, a Trebinje je predstavljeno u okviru zajedničkog štanda Republike Srpske koji je bio smješten na frekfentnim lokacijama na otvorenom (trgovi, šetališta i platoi) u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Turistička ponuda Trebinja naišla je na odličan odziv i veliko interesovanje stanovnika Beograda, Novog Sada i Kragujevca, ali i brojnih gostiju i turista koji su tih dana boravili u ovim gradovima kojima je omogućeno da dobiju promotivni materijal Turističke organizacija grada Trebinja, kao i privrednih subjekata koji se bave pružanjem usluga u turizmu.

Na štandu su takođe bili izloženi raznovrsni suveniri i proizvodi kućne radinosti, a posjetioci štanda su imali priliku degustirati suhomesnate proizvode, vina i med poznatih trebinjskih proizvođača, čime su bili u prilici osjetiti “autentičan duh Hercegovine i Trebinja”.

Promociju turističke ponude Trebinja pomogli su i članovi GKUD Alat "Swisslion" iz Trebinja.