Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je večeras u Gacku da hitno treba mijenjati lokalnu vlast jer nije uspjela da iskoristi prednosti Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ i da napravi sređeno urbano mjesto.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je večeras u Gacku da hitno treba mijenjati lokalnu vlast jer nije uspjela da iskoristi prednosti Rudnika

Na tribini SNSD-a pred oko 1.000 članova i simpatizera ove političke partije i koalicinih partnera, Dodik je istakao da je Gacko zapušteno i sumorno zahvaljujući nerazumnim potezima lokalne vlasti koja se samo usmjerila na lični interes i bogaćenje, zaboravljajući na svoj narod.

"Očekujemo da pobijedi naš zajednički kandidat za načelnika opštine Maksim Skoko /SP/ i da SNSD bude odlučujuća partija u skupštinskom većini", istakao je Dodik.

On je rekao da bi na taj način u Gacku napravili ono što treba, a to je da zajedničkim snagama Termoelektrana, Vlada Republike Srpske i lokalna vlast prave novu dimenziju razvoja opštine.

"Maksim Skoko je čovjek koji može da odgovori svim ovim izazovima, inače ga u suprotnom ne bi predlagali za ovu funkciju", rekao je Dodik.

On kaže da Republika Srpska u Gacku vidi jedno od važnijih mjesta, ali da je neshvatljivo da ima najskuplju vodu u regionu, a pritom najjeftiniju struju.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je večeras u Gacku da hitno treba mijenjati lokalnu vlast jer nije uspjela da iskoristi prednosti Rudnika

Dodik je poručio građanima da ne dozvole svađu, već da samo slogom mogu graditi bolje Gacko u kome, kao što je već odavno poznato, žive pametni i pošteni ljudi.

"Ne mogu da podnesem više ovakav nerad opštinske vlasti, a imaju najveći budžet po glavi stanovnika", rekao je Dodik i obećao da će nakon što pobijedi zajednički načelnički kandidat biti održana sjednica Vlade Republike Srpske u Gacku, kako bi sa novom lokalnom strukturom definisala sve probleme.

Načelnički kandidat Maksim Skoko je rekao da je aktuelna vlast umorna, neinventivna, bezidejna i emotivno prazna, te da njihova obećanja više nisu dovoljna.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je večeras u Gacku da hitno treba mijenjati lokalnu vlast jer nije uspjela da iskoristi prednosti Rudnika

Govoreći o planiranim projektima, Skoko je naveo da će nastaviti otvarati Hercegovinu prema Srbiji, ali i prema Crnoj Gori.

"Do sada su naši studenti ovim putem samo odlazili. Mi ćemo im stvoriti uslove da se tim putem i vraćaju u naše Gacko. Život mladima moramo učiniti vrijednim neodlaska. Zato ćemo otvoriti nova radna mjesta", rekao je Skoko.

On je rekao da će biti ostvarena saradnja sa RiTE Gacko i republičkim institucijama, te obećao da će se povući usred mandata ako mu se zatvore sva vrata koja su mu, kako je rekao, danas širom otvorena.

Skoko je naveo da će kroz saradnju sa RiTE ulagati u mnoge projekte, među kojima su rješavanje problema vodosnabdijevanja, završetak crkve, izgradnja zaobilaznice.

Nosilac liste SNSD-a za lokalni parlament Vasilije Lažetić rekao je da predvodi ljude koji ne dijele, nego okupljaju, tim koji radi i želi da radi na projektima snažnog Gacka u snažnoj Republici Srpskoj.

On je poručio da u Gacku treba da pobijedi sloga i sabornost, a ne mržnja prema svojim sugrađanima.

Lažetić je istakao da trenutno stanje u Gacku odslikava nedostatak ideja, pozitivne energije, te da grad izgleda kao da ga je pregazilo vrijeme.

On je rekao da će posebnu pažnju u njihovom mandatu dobiti penzioneri, porodice poginulih i demobilisanih boraca iz kojih niko nije zaposlen, porodice sa četvoro i više djece, te udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom.

Šef izbornog štaba SNSD-a i narodni poslanik Srđan Milović rekao je da lista kandidata SNSD-a najbolje pokazuje njihovo opredjeljenje da žele promjenu kompletne strukture ljudi koji upravljaju opštinom Gacko.

"Dovodimo nove mlade i ambiciozne ljude koji žele da rade, da se dokažu i da izgrade jedno novo Gacko koje će biti ponos svih nas kao što je to nekada bilo", rekao je Milović praćen ovacijama.