Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas uspješne trebinjske vinare - Podrum "Vukoje" i Vinariju "Anđelić", gdje je razgovarao sa njihovim direktorima Radovanom Vukojem i Draganom Anđelićem.

dodik-trebinje-vukoje-andjelic

Dodik je tom prilikom kazao da je neophodna veća podrška države svim uspješnim privrednicima, navodeći da će domaća proizvodnja i izvoz tik proizvoda glavna okosnica ekonomskog razvoja Republike Srpske.

"Država treba da onemogući nelojalnu konkurenciju, crno tržište, nelegalan uvoz i da se bori za organske i porijeklom definisane sorte grožđa koje mogu da daju samo kvalitetno vino", kazao je Dodik.

dodik-trebinje-vukoje-andjelic

On je, nakon što je obišao vinograde porodice Vukoje u Zasad polju, istakao da Trebinje i Hercegovina u proizvodnji vina preuzimaju lidersku poziciju, te da je ulaganje u vinograde u ovoj regiji od izuzetnog značaja za razvoj privrede cijele Republike Srpske.

Dodik je  pohvalio predan rad poznate hercegovačke vinogradarske porodice Vukoje koja na pravi način promoviše kvalitet i domaće poroizvode.
Primjer njihove predanosti su i brojne nagrade i priznanja koja stižu iz cijelog svijeta, kao i vrhunska vina koja se nalaze na policama prestižnih vinarija.

dodik-trebinje-vukoje-andjelic

Predsjednik Srpske je posjetio i vinariju "Anđelić", zahvalivši se Draganu Anđeliću što ulaže svoj napor da proširi proizvodnju, koja je porodična tradicija, i što su predani svom poslu.

dodik-trebinje-vukoje-andjelic

dodik-trebinje-vukoje-andjelic