Republika Srpska ima stabilnu ekonomiju sa rastom od tri odsto za devet mjeseci ove godine, a učinjeno je sve da budu zadržane plate u javnom sektoru na nivou koji je omogućio taj rast, rekao je danas u Trebinju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

dodik-trebinje

Dodik je nakon sastanka sa privrednicima iz hercegovačke regije rekao da tradicionalno razgovara sa privrednicima iz različitih djelatnosti o tome kako da se poboljša privredni ambijent.

On je napomenuo da i privrednici moraju da budu više uključeni u donošenje javnih odluka koje sistematski regulišu privredu.

"Trebinje, koje je prije 10–15 godina isključivo bilo motivisano i koncentrisano na to da svoju privrednu aktivnost bazira na elektrani koja je ovdje postojala, danas već ima nove trendove u proizvodnji kao što su vino, ribarstvo, prehrambena industrija koju je razvio Rodoljub Drašković, turizam", naglasio je Dodik.

On je istakao da je Trebinje uspjelo da izvrši disperziju privrednih struktura na dobrobit ovog mjesta, što traži uvezanost lokalnih struktura vlasti, republičkih, ali i kapaciteta "Elektroprivrede" koja treba sa stanovišta mogućnosti koje daje zakon, te kapacitete da koristiti za lokalni razvoj