Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Trebinju da bi dolaskom Luke Petrovića na mjesto gradonačelnika taj grad dobio novu dimenziju u razvoja odnosa sa Banjalukom, što bi bilo na dobrobit ove lokalne zajednice.

dodik-petrovic

Dodik je istakao da je Trebinje doživjelo najbolje godine kada je postojala konekcija lokalnih i republičkih vlasti, te preporučio Trebinjcima da glasaju za Petrovića, navodeći da je on sposoban i odgovoran čovjek koji je i na funkciji generalnog sekretara partije radio savjesno.

"Luka Petrović je moj najbliži saradnik. Zbog značaja Trebinja odlučili smo da on bude kandidat za gradonačelnika", istakao je Dodik.

Dodik je izrazio uvjerenje da sa Petrovićem na mjestu gradonačelnika i dobrim odnosima sa Vladom i sa istitucijama Republike Srpske, Trebinje dobija novu dimenziju, koja se, kako je rekao, odražava u tome da se definišu sektorske strategije grada.

"Do sada smo imali samo pojedinačne izlete u pogledu određenih privrednih poduhvata, i zavisilo je to najčećše od pojedinaca. Sada bi to moralo da zavisi i od plana", rekao je Dodik.

On je istakao da plan podrazumijeva da se Trebinje kao turistički potencijal mora u naredne tri-četiri godine afirmisati kao turističko mjesto, navodeći da se i u drugim segmentima poput vinogradarstva, ribarstva može postići uvijek više.

"Naša orijentacija, a Trebinje je primjer toga, je da se da značaj domaćim privrednicima i da se oni pomognu", naglasio je Dodik i dodao da je danas zapošljavati i održati proizvodnju koja zapošljava nekoliko desetina ljudi veliki uspjeh.

On je istakao da to mora da primijeti država.

"Mislim da je dobra saradnja i konekcija lokalnih i republičkih vlasti samo na dobrobit mjesta. Preporučujem Trebinjcima da glasaju za Luku Petrovića", rekao je Dodik.