Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović posjetila je Dom penzionera u Trebinju, čime je počela kampanja resornog ministarstva koja ima za cilj da domovima donira sredstva i pomagala koja su najneophodnija za poboljšanje u pružanju usluga korisnicima.

capin davidoviceva dom penzionera

"Doniranjem neophodnih sredstava ili pomagala želimo pomoći koliko je u našoj moći da penzioneri Srpske ljepše provedu starost", rekla je Davidovićeva Srni.

Ona je izrazila zadovoljstvo uslovima u kojima boravi i živi 120 korisnika Doma penzionera u Trebinju.

Davidovićeva je smještaj u ovom domu opisala kao hotelski, jer su sve sobe sa jednim ili dva kreveta, te imaju veliku terasu.

"Posebno sam zadovoljna pažnjom sa kojom se brine o korisnicima, naročito nepokretnima, o čemu najbolje govori i podatak da nije zabilježen nijedan dekubitus", rekla je Davidovićeva.

Direktor Doma penzionera u Trebinju Rajko Ćapin rekao je da je ovo bila prilika da se resorni ministar uvjeri u kvalitet pružanja usluga korisnicima doma.

"U Domu su trenutno popunjeni svi kapaciteti, a stalno imamo i zahtjeve na čekanju, te nam je u planu rekonstrukcija doma kojom bi dobili još 30 neophodnih jedinica za smještaj", rekao je Ćapin Srni.

On je naveo da je sa Davidovićevom razgovarao o nastavku dalje saradnje, te da će sa saradnicima odrediti koje je to sredstvo najneophodnije kako bi se poboljšali uslovi u Domu.

"Uvijek su nam dobrodošle donacije specijalnih kreveta, ortopedskih kolica, kao i drugih segmenata koji se tiču poboljšanja pružanja zdravstvenih usluga u domu", rekao je Ćapin.