Građani Trebinja 2. oktobra trebaju da glasaju za promjene, a Demokratski narodni savez /DNS/ očekuje do sada najbolji izborni rezultat u gradu na Trebišnjici, poručeno je sa centralne tribine ove stranke.

dns-centralna-tribina-trebinje-1

Predsjednik DNS-a Marko Pavić, pozdravljajući prisutne Trebinjce, kazao je da Trebinje ima dobre ljude, klimu, vinograde, manastire, ali da nema dobru vlast.

"Zato sam ja došao u vaš grad da svi zajedno kažemo - od 2. oktobra druga vlast u Trebinju", rekao je Pavić, pozivaju prisutne da glasaju za listu DNS-a i kandidata za gradonačelnika Luku Petrovića.

dns-centralna-tribina-trebinje-1

On je istakao da su program DNS-a radili najbolji stručnjaci u Republici Srpskoj, napominjući da se više ne smije dozvoliti da se Trebinju smiju zbog lokalne vlasti.

"Naši prioriteti su ekonomija i zapošljavanje, a imamo i iskustvo u vođenju lokalnih zajednica. Tamo gdje DNS vodi lokalne zajednice - one su uspješne", rekao je Pavić.

Svoje sugrađane pozdravio je i predsjednik Gradskog odbora DNS-a Trebinje Petar Ivanković, koji je poručio da su glavni ciljevi DNS-a razvoj i prosperitet Trebinja.

dns-centralna-tribina-trebinje-1

On je naveo da će odbornici DNS-a poslije 2. oktobra tražiti da se utvrdi gdje je aktuelna vlast za četiri godine potrošila 100 miliona KM i kako je potrošeno 12 miliona KM od prodate gradske imovine.

Ivanković je pozvao sugrađane da izađu na referendum i izbore.

"Svi trebate da izađete 25. septembra na referendum da sačuvamo naš Dan republike, a sedam dana poslije na izbore i ukažete povjerenje DNS-u i Luki Petroviću", rekao je Ivanković.

Kandidat za gradonačelnika Trebinja Luka Petrović kazao je da koalicija šest stranaka nije pravljena da bi se rušila aktuelna vlast, već da bi stvorili bolju budućnost za našu omladinu.

dns-centralna-tribina-trebinje-1

Petrović je poručio da je cilj njegove platforme, koju su podržali DNS, SP, Ujedinjena Srpska, PUP RS i koalicija Radikalno bolje SRS-SRS RS, da Trebinje bude povezano sa Banjalukom i Beogradom, a da svi koji dolaze u Trebinje budu prihvaćeni, a ne da se stide i srame kako je to do sada bio slučaj.

Šef izbornog štaba trebinjskog DNS-a Radenko Drašković zahvalio se svima koji su prisustvovali centralnoj tribini, pozivajući ih da glasaju za listu DNS-a i Luku Petrovića.

dns-centralna-tribina-trebinje-2

Centralnoj tribini, koja je održana u dvorani Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" u naselju Gorica, prisustvovali su i ministri u Vladi Republike Srpske - Nedeljko Trninić i Lejla Rešić, generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić, predstavnici koalicionih partnera.

dns-centralna-tribina-trebinje-5

dns-centralna-tribina-trebinje-1

dns-centralna-tribina-trebinje-1