Danas u Bosni i Hercegovini prije podne malo do umjereno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuje postepeno naoblačenje sa juga koje će u noći na subotu usloviti pljuskove i grmljavinu.

Oblacno vrijeme

Vjetar slab do umjerne jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 31°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom u Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Jači pljuskovi ujutro. Manja vjerovatnost za padavine je centralnim i istočnim područjima.

Vjetar umjerne jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u drugoj polovini dana. Vjetar slab, prije podne jugo.

U drugoj polovini dana vjetar u postepenom skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26°C.