PONOVO BEZ OPOZICIJE – Skupštinska većina usvojila nacrt rebalansa budžeta

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 16. 09. 2016. - 16:32h

Skupština grada Trebinja usvojila je danas nacrt rebalansa budžeta za 2016. godinu, koji iznosi 24 miliona i 560 hiljada maraka, što je za oko 360.000 maraka ili 1,45 odsto manje u odnosu na plan budžeta.

trebinjska skupstina

Načelnik Odjeljenja za finansije grada Trebinja Momir Šarenac istakao je da je do smanjenja došlo zbog nemogućnosti da ostvare određene prihode koji se najvećim dijelom odnose na prihode od zemljišne rente.

Šarenac kaže da je održan priličan nivo investicionih ulaganja, bez obzira na, kako je rekao, sve nedaće koje su ih pratile od donošenja budžeta do realizacije projekata.

Govoreći o izvršenju budžeta u prvom polugodištu 2016. godine, Šarenac je istakao da ukupni budžetski prihodi i primici za nefinansijsku imovinu u prvih šest mjeseci iznose 10 miliona 493 hiljade KM.

Poreski i neporeski prihodi ostvareni su u odnosu na godišnji plan sa 45,03 odsto što je ispod plana za polugodišnji period za 4,97 odsto, pri čemu su poreski prihodi ostvareni na nivou od 50,19 odsto, a neporeski 39,66 odsto u odnosu na godišnji plan.

Predsjednik Komisije za budžet i finansije i odbornik PDP u Skupštini grada Zoran Anđušić istakao je da budžet u rebalansu, smanjen za 1,45 odsto od plana budžeta, pokazuje da je usvojeni budžet Grada Trebinja za tekuću godinu realno planiran.

„Tim prije što je smanjenje budžeta u iznosu od 360.000 maraka najvećim dijelom posljedica direktnih opstrukcija republičke vlasti“, smatra Anđušić.

Sjednici Skupštine grada Trebinja nisu prisustvovali odbornici opozicionih političkih partija SNSD-a, DNS-a i NDP-a jer smatraju da je prije šest mjeseci skupštinsko rukovodstvo „grubo prekršilo“ zakon o lokalnoj samoupravi i da su počinili krivično djelo, te da „grubo krši procedure i nezakonito djeluju već duže vremena“.

TAGOVI:

Komentari

Andjusic izjavljuje, „na nacin da su na svaki nacin“! Kazei , Republicka vlast odvraca investitore iz Trebinje, koje, dajte vec jednom neko ime nekog investitora, kako je moguce da su svi tajanstveni investitori? Najveci investitor je sadasnji Gradonacelnik, on je sebi investirao Audija A6, oko 50-60 hiljada maraka, podigao svoja licna primanja na 3900 KM neto, u svoj stomak redovno investira obilno i skupo, dok za gradjane Trebinja apsolutno nista nije uradio, sem toga da nas je svojim ponasanjem deklarisao kao „seljake“, kao „galamdzije“, sve sukobe rijesava galamom, bukom, svadjanjem, a to je odlika nemocnih i ljudi koji samo imaju svoj pravac, koji je obicno pogresan i tunel bez kraja.
Necuveno je ko se sve kandiduje i ko sve prolazi u odbornicke klupe, samim tim predstavlja Trebinje i gradjane Trebinje.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja