Mladi socijaldemokrati iz Nevesinja osudili su govor predsjednika Opštinskog odbora SDS-a iz ovog mjesta Ante Šipovca koji je rekao za kandidata SNSD-a za načelnika opštine Milenka Avdalovića da je povećao sječu šume za 200 odsto i da tako razara prirodno bogatstvo.

msd snsd

Saopštenje MSD-a Nevesinje prenosimo u cjelosti.

Poštovana gospodo iz SDS-a, nekad u mjesecu maju, u samom začetku predizborne kampanje, preko vašeg podmlatka, pozvali ste na fer izbornu kampanju. Svoje pravo lice ste pokazali na centralnoj tribini, koja je odžana 14.09.2016. godine. Umjesto u promociju, tribina se pretvorila u vrijeđanje i nipodaštavanje svakoga. Pokušaćemo na dostojanstven način da Vam skrenemo pažnju i prenesemo utiske iz naše kasabe.

Lokalna zajednica je dio svih nas i svi pokušavamo da je unaprijedimo zarad boljeg života u njoj. To jedino možemo učiniti djelima, a ne praznom i izduvanom pričom, kao što je to sinoć činio, aktuelni predsjednik OO SDS-a i odbornik, gospodin Anto Šipovac.

Ovaj članak je direktno obraćanje Antu Šipovcu.

Rekli ste da SDS vrši vlast od rata naovamo u kontinuitetu , ostali na tome i prešli preko istog.

Zašto niste pomenuli činjenice i ispričali o projektima koje je vlast uradila za sve nas, građane Nevesinja? Ima li ih ikako? To nas zanima!

Odgovor ćemo naći u Vašem obraćanju.

Odmah ste krenuli u napad, jer napad je najbolja odbrana. Kroz napad ste se branili od samog sebe. U napadu tražite opravdanje za sve ono što je trebalo i moglo da se uradi, a nije. Krenuli ste u lični obračun pominjanjem imena Milenka Avdalovića.

Milenko je Vaš komšija. Ujedno je i Vaš kooperant i poslovni saradnik. Da li vas je ijednom prilikom uvrijedio i dao Vam povod na onakve razorne riječi?

Izbori se završavaju za 20ak dana, a Vi i Milenko ostajete da obitavate i gradite bolje Nevesinje.

Kako ćete se pojaviti na ulici i proći pored Milenka? Pogledati ga u oči, osmijehnuti se i pružiti ruku? Doći u Šumsko gazdinstvo kao privrednik i kooperant?

Sigurno lažnim osmijehom i lažnim stiskom ruke, kao i do sada. To je stvar ličnog odgoja. To ste Vi. Na obraz Vam, gospodine Šipovac.

Rekli ste, citiramo:

„ Povećao je sječu za 200%! Uništava redom ono što je Bog i priroda dala, generacije čuvale i njegovale, a vojska RS-a branila. Šta će sjeći dogodine? Ili za 5-6 godina? A pogotovo, šta će eksploatisati generacije posle nas?

Zaboravili ste jednu bitnu činjenicu. Vi, kao privrednik, ne da siječete šumu, nego je razarate. Nijedan šumokradica vam nije ravan. Vaš kamion je svakodnevno odvozi iz Nevesinja i prodaje, pazite paradoksa, istim onim u Mostaru i Širokom od kojih ste je Vi odbranili. Zaboravili ste da se Vi, pričajući o patriotizmu, od te iste šume bogatite i servisirate lične obaveze.

Patriotizam zarad novca, zanimljivo zar ne?

Spomenuli ste i Bolnicu.

Pokojni Mihajlo Labalo je svoj patriotizam pokazao ulaganjem i pravljenjem zadužbine. Ostavio je Nevesinju zgradu bolnice, a htjenjem i zalaganjem Predsjednika i Vlade RS, vladike Grigorija, Akademika Peška kao i poslanika Luke Petrovića i Ilije Tamindžije i svih drugih koji su imali mogućnosti da pomogmu, oprema je nabavljena i ustanova puštena u rad. Za to vrijeme ste Vi širili negativnu energiju u Vašoj kafani pričom kako od Bolnice nema ništa i kako je dio predizborne priče, kako će se otvoriti i zatvoriti, kako se oprema prodaje i kako se od toga pojedinci bogate.

Prevarili ste grdno, gospodine Šipovac. Bolnica je najveći projekat koji postoji u Nevesinju. Ista je takmac o(p)stanka građana u Kasabi

Na Vašu veliku žalost, a na radost svih onih koji patriotizam pokazuju kroz djela, a ne, kao Vi, kroz praznu priču.

Lijeva obala srca je postojala i u najtežim trenucima. Zamišljena je kao dio slobodarskog Radio Nevesinja,da bude i uz građane i uz ratnike, negdje dole na liniji. Sigurno ste je i Vi željno iščekivali,dok ste čučali negdje u rovu. Uzgred, da ne zaboravimo:

Kome se Vi Hvalite kao prvoborac i zašto? Niko Vam to ne spori, to je dio Vašeg života!

Zašto bi to zanimalo građane Nevesinja?

Hoće li ta Vaša priča donijeti posao i uhljebljenje za djecu Vaših saboraca ili je dio isprazne koreografije zarad glasova??

Pominjanjem lijeve obale srca, niste samo uvrijedili Milenka Avdalovića i zaposlene u Radio Nevesinju, nego ste uvrijedili i radnike u tadašnjoj Opštini, radnike u školama koji su se perom i naukom borili za buduće naraštaje.

Uvrijedili ste sve one koji nisu bili na prvoj liniji, a dali su doprinos u odbrani.

Predsjedniče OO SDS-a, aktueleni odborniče, ratniče, oče, daćemo Vam jedan savjet.

Ne likujte nakon sinošnje tribine. Titula gospodina se teško stiče, a lako gubi. Isto tako i pozicija odbornika i predsjednika OO. Izabrali ste pogrešan način, kako da na istoj ostanete. Pokušajte da učestvujete u javnom životu najprije kao čovjek, kao privrednik i patriota, a ne kao figura. Pokažite dostojanstvo kroz djela, a ne kroz prazne riječi. Zastidili su Vas se svi oni koji u Vama vide lidera. Pogledajte se u ogledalo, zapitajte kako dalje i zastidte se. Olakšajte sebi i pocrvenite.

U gradskoj biblioteci pronađite djelo jednog našeg zemljaka, Jovana Dučića. Tamo ćete pronaći veliku istinu koja Vas opisuje, a ista glasi

„Ali ima ljudi koji sve smiju, ne zato što se ničeg ne boje, nego zato što se ničeg ne stide“.