MLADI NEVESINJA – Traže odgovore od načelnika za sumnjive kupovine dionica

Sponzorisani članak
TREBINJELIVE 14. 09. 2016. - 10:25h

Predstavnici opštinskih odbora mladih SNSD-a, Srpske napredne stranke /SNS/ i Nezavisne liste mladih Nevesinje zatražili su od opštinske vlasti odgovore o, kako tvrde, sumnjivim kupovinama dionica koje je opština uradila posljednjih mjeseci.

mladi nevesinje

Predstavnik Nezavisne liste mladih Nevesinje Bojan Buha rekao je da načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović /SDS/ „zapošljava ljude bez kvalifikacija, drži penzionere na radnim mjestima, a kada čak inspekcija utvrdi da se nije radilo po zakonu ne poštuju se ni odluke inspekcije“.

Buha je na konferenciji za novinare rekao da se u posljednjih nekoliko mjeseci događaju i sumnjive kupovine dionica pojedinih firmi u stečaju, te traži od načelnika da narodu objasni zašto se to radi.

„Prije nekoliko mjeseci opština Nevesinje je iskazala interes za kupovinu osnivačkog uloga u Zemljoradničkoj zadruzi Nevesinje. Pošto je opština imala pravo preče kupovine Sud je dozvolio kupovinu, te je opština dostavila ponudu od 60.000 KM. Sud je donio rješenje kojim je zaključio stečajni postupak, a opština je kupila osnivački ulog u Zemljoradničkoj zadruzi odnosno 510 akcija što uključuje 51 posto osnovnog kapitala u društvu Natur flora Nevesinje“, naveo je Buha.

On je istakao da građanima Nevesinja nije jasno šta se sa tom kupovinom htjelo postići i zašto je obavljena pod velom tajne.

„Pitamo se da li iza ovoga stoje interesi pojedinaca. Zato tražimo da daju odgovore narodu šta kupuje i zašto, da li je u pitanju savjesna kupovina u interesu svih ili pojedinci žele da iskoriste opštinu i dođu do te imovine“, pita Buha.

On je naveo da je opština Nevesinje imala negativan revizorski izvještaj i u prvoj godini svog mandata.

Predstavnik mladih SNSD-a Nevesinje Miloš Ivanišević ocijenio je da je situacija u Nevesinju jako loša u svim segmentima.

„Moramo se udružiti i pokrenuti stvari na bolje“, rekao je Ivanišević.

Predstavnik mladih SNS-a Nevesinje Jelena Pušković rekla je da su mladi nezadovoljni situacijom u Nevesinju i da očekuju da će izbori donijeti promjene na bolje.

Komentari

Omladina Nevesinja tuga me hvata od ovakve omladine. Prije ili kasnije, svi se prodaju. Koliko vam je Tamindzija dao za ovu kancelariju? I ne spominjite sumnjive diplome, ima i vas sa diplomama iz Brckog, Sokoca, razni menadzmenti i sl.

Odgovori

Pa naravno da će te tuga hvatati kad si vjerovatno jedan u nizu botova (pretpostavka u opštini zapošljen) kome godine prolaze i zbog lične apatije počinjes da prozivaš mlade, čak i druge ako mladima pomažu….

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja