Nakon gotovo tromjesečne pauze, košarkaši Svislajon Leotara okupili su se na pripremama za početak sezone.

kosarkasi-leotara-pripreme

Ekipa je desetkovana u odnosu na prošlogodišnju sezonu, kostur ekipe je napustio trebinjskog premijerligaša, a nakon dvije godine „Leotar“ je bez trenera.

Naime, trebinjskog premijerligaša je napustio i stručnjak Dragoljub Vidačić. U dresu trebinjskog premijerligaša u narednoj sezoni neće igrati Komnenović, Rikalo, Đurasović, Sudžum i Šakotić, a novih igrača za sada nema.

„Dugujemo veliku zahvalnost gospodinu Rodoljubu Draškoviću i kompaniji Svislajon koji su pomogli i ove godine. Iznos je nešto manji nego prošle godine, ali nadam se da ćemo do kraja uspjeti da završimo šampionat. Ekipa je desetkovana, ali očekujemo uskoro i pojačanja. Već danas će na treningu će se pojaviti plejmejker Nikša Nikolić, pružićemo šansu našim igračima i vjerujem da ćemo uspjeti da izborimo opstanak. To nam je osnovni cilj“, kazao je sportski direktor SL „Leotar“ Miodrag Šakotić.

Sa košarkašima će raditi trebinjski tandem trenera Ivanković-Šegrt. Planirano je da do početka šampionata košarkaši Leotara odigraju nekoliko pripremnih utakmica.

Trebinjci će gostovati i u Mrkonjić Gradu, gdje će nastupiti na tradicionalnom turniru koji organizuje Košarkaški klub „Mladost“.