Odbornik PDP-a u trebinjskom parlamentu Lazar Vučković nalazi se u sukobu interesa jer je zaposlen u Vatrogasnoj jedinici Lastva, utvrdila je Komisija za utvrđivanje sukoba interesa u organima Republike Srpske, koja je svoju odluku proslijedila Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH, a po anonimnoj prijavi iz marta ove godine, saznaje TrebinjeLive.info.

lazar-vuckovic-skupstina-trebinje

Prema našim saznanjima, nakon donesene odluke ove komisije, Vučković nije iskoristio pravo žalbe, pa je odluka postala pravosnažna, čime je ugrozio stabilnost skupštinske većine koja je za sredinu septembra najavila zasjedanje skupštine i usvajanje rebalansa budžeta za 2016. godinu.

CIK se, u ranijim slučajevima iste sadržine, proglašavao nenadležnim.

Vučković će se nakon ove odluke morati odreći mandata, a ukoliko to ne učini slijedi mu zabrana kandidovanja u naredne četiri godine.

Vučković se ove godine nalazi na listi PDP-a.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević ovim će ostati na većini od 14 odbornika, što mu je dovoljno za usvajanje odluka.

Međutim, odbornik Partije ujedinjenih penzionera Republike Srpske /PUP RS/ Đoko Tarana, kako kažu naši izvori, nakon brojnih napada na njega lično od strane aktuelne administracije, sve je izglednije da neće podržati predloženi dnevni red, čime ni rebalans budžeta neće ugledati svjetlo dana.

Ovome je doprinio i jučerašnji Vučurevićev pokušaj da napravi razdor u PUP-u RS, nakon što se sastao sa jednim brojem članova te partije.

Podsjećamo, PUP RS je podržao kandidaturu Luke Petrovića za gradonačelnika Trebinja.