U Domu mladih u Trebinju, pozorišna grupa volontera Crvenog krsta iz Ohrida sinoć je izvela predstavu "Fortuna", po tekstu Mare Risteske.

predstava fortuna

U sedamdeset minuta mladi iz Ohrida su pokazali sve draži i čari pozorišta.

Ovo je treća predstava članova mladih Crvenog krsta i sa njom su otvorili ovogodišnji Internacionalni festival "Udahni pozorište" , koji se već četvrtu godinu održava u ovom makedonskom gradu.

Fortuna je zimski vjetar koji zimi duva u Ohridu i koji priča priču o ljubavi Petre Koleske, koju su roditelji udali za čovjeka kojeg ne voli. Prema riječima Vesne Terioski, koja je zajedno sa Marom Risteski režirala ovu predstavu, Petra je razapeta između prave ljubavi i balkanskog mentaliteta.

Ovu predstavu izvodi devet glumaca koji su volonteri Crvenog krsta iz Ohrida.

Vesna Terioski ističe da je scenografija i kostimografija njihova i da im je drago što su se po prvi put predstavili trebinjskoj publici, da su zadovoljni njihovom reakcijom, bez obzira na jezičku barijeru.

Mlada rediteljka, koja je ujedno i potpredsjednik Crvenog krsta u Ohridu, zahvalila se domaćinima i istakla da je ovo početak jednog lijepog druženja koje neće imati samo humanitarnu već u kulturnu misiju.

predstava fortuna

predstava fortuna