Prethodne četiri godine vladavine odlazećeg gradonačelnika prošle su u njegovom obmanjivanju građana, u opštem beznađu i rasprodaji trebinjske imovine, te trošenju miliona maraka za samo njemu znane projekte, istakao je kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini Grada Trebinja Blagoje Šupić.

blagoje supic

On je novinarima rekao da su Trebinje u prethodne četiri godine pojeli skakavci, te poručio građanima da ne naprave grešku iz 2012. godine i da ne dozvole da i naredne četiri godine pojedu ti insekti.

Ukazujući na „apsolutističku vladavinu“ odlazećeg gradonačelnika, Šupić je podsjetio na mnoga gradonačelnikova obećanja koja su ostala neispunjena, među kojima su dovođenje „Beme“ i otvaranja novih 300 radnih mjesta, otvaranje hladnjače, Poljoprivrednog fakulteta.

"Ono što je vidljivo je da je u Gradskoj administraciji viška 30 odsto zaposlenih, da se zgrade farbaju na pola, odnosno one strane koje se vide s ulice, da je izgrađen javni toalet, te da je gradonačelnik kupio automobil vrijednosti od preko 100.000 KM, na uštrb regresa zaposlenih u administraciji. One koji su se žalili kaznio je premještanjem na Obodinu , u kontejner pored azila za pse. To govori o njegovoj demokratiji", rekao je Šupić.

On je zapitao gdje je oko 95 miliona maraka četvorogodišnjeg budžeta, gdje su sredstva od oko 12 miliona maraka od prodatog Đačkog doma, ortopedije "Rudo", zemlje na Zupcima, te drugih atraktivnih lokacija, kao i desetak miliona maraka koje su dobili od hidroakumulacije za protekli četvorogodišnji mandat.

Gradonačelnik nema odgovora, kaže Šupić, ni za potrošena milionska sredstva od donacija i kredita, kao ni na mnoga koja svakodnevno postavljaju građani.

"Nemajući nikakvu ideju, misiju ni viziju, autoritet gradi bahatošću i vrijeđajući institucije Republike Srpske, predsjednika Srpske i predsjednika Vlade, Srpsku pravoslavnu crkvu i vladiku zahumsko hercegovačkog i primorskog Grigorija. Nema onoga s kim se sreo, a da se nije posvađao, osim onih koji dolaze iz Sarajeva ili dirigovano od Sarajeva", kaže Šupić.

On navodi da se gradonačelnik hvali tržnim lancima - Bestom, Konzumom i Bingom.

"Bingo je vlasništvo Bakira Izetbegovića i Nasera Orića. Šta postižemo što njih dovodimo u Trebinje. Prvo gasimo male privrednike, a drugo izvlačimo sredstva iz Republike Srpske u Federaciju i u Hrvatsku", kaže Šupić.

On smatra tragikomičnim što je gradonačelnik kampanju počeo na dječijem igralištu u Policama, hvaleći se tom investicijom, navodeći da mu je to jedan od značajnijih objekata koji je izgrađen u ovom periodu i to na mjestu gdje je planirana velika gradska obilaznica.

"Treba naglasiti da ni projekti vodosnabdijevanja ni autobuska stanica nisu njihov projekat , već SNSD-ov, što pokazuje da smo razmišljali dobro i sistemski", istakao je Šupić.

On kaže da se asfaltiranjem ulica, koje su trebale biti urađene prije četiri godine stvara privid da je Trebinje veliko gradilište.

"Žalosno je što i to rade na pogrešan način.Gledaju koja kuća će donijeti više glasova pa tamo idu bez ikakve pripreme, bez izgradnje ivičnjaka, odvodnih kanala, s asfaltom od dva do tri centimtera.Nakon toga gradonačelnik sa sobom povede pedestak ljudi i otvarju takve ulice.Na tome baziraju kampanju", kaže Šupić.