Kandidat za gradonačelnika Trebinja Slavko Vučurević kazao je u intervjuu za Večernje novosti da je uvjeren da su građani spremni da mu još jednom ukažu povjerenje na izborima 2. oktobra.

vucurevic slavko

On je kazao da ima namjeru da nastavi praksu otvaranja grada u kulturnom, privrednom i turističkom smislu i podigne životni standard da bi Trebinjci živjeli život dostojan čovjeka.

"Zbog svega pozitivnog što sam učinio i zbog onoga što još treba da uradim uvjeren sam da su građani spremni da mi još jednom ukažu povjerenje", naveo je Vučurević.

Prema njegovim riječima, Trebinje je danas najveće gradilište u regionu, a u protekle četiri godine riješena su pitanja vodosnabdijevanja i kanalizacije, asfaltiran je veliki broj ulica, izgrađeno nekoliko dječijih igrališta.

Rezultati mandata na isteku su, kako je kazao, obnovljene zidine Starog grada, renovirane gradske fasade, brojni supermarketi, otvorena strana predstavništva.

"U toku je rekonstrukcija Kulturnog centra, vrijedna četiri miliona KM. Razvijamo poljoprivredu i druge privredne grane, imamo ekspanziju uzgoja smilja i drugog ljekovitog bilja, a mještanima trebinjskih sela smo podijelili 45 steonih junica", rekao je Vučurević.

Govoreći o prioritetima, ukoliko dobije povjerenje građana, on je kazao da se u Trebinju očekuje otvaranje fabrike hrane za ljudsku i stočnu ishranu, auto salona i servisa "Nešković", "Vokela", te najvećeg autlet centra u regionu sa investitorom iz Rusije.

Vučurević je napomenuo da je Trebinje jedan od najnezaduženijih gradova u BiH, a da su u proteklom periodu znatno povećana socijalna davanja, kao što su stipendiranje studenata, socijalne doznake, podsticaj nataliteta...

Vjeruje da je njegova prednost u odnosu na kandidata SNSD-a i još pet političkih subjekata Luke Petrovića, to što je stalno uz svoje sugrađane i što je opredjeljen za prosperitet Trebinja.