Da se izbori održavaju danas kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Luka Petrović odnio bi ubjedljivu pobjedu nad kandidatom PDP-a za gradonačelnika Slavkom Vučurevićem i to sa prednošću od 26 odsto glasova, pokazuje istraživanje koje je uradio portal "Trebinje danas".

luka petrovic

Istraživanje je urađeno u periodu od 5. do 8. septembra na reprezentativnom uzorku od 300 građana Trebinja koji su anketirani slučajnim odabirom posredstvom telefona.

Na pitanje - "Da su danas izbori da li biste glasali za Luku Petrovića ili Slavka Vučurevića za gradonačelnika Trebinja", čak 52 odsto ispitanika, odnosno njih 156 dalo je svoj glas Petroviću, dok se za Vučurevića opredijelilo njih 26 odsto, odnosno 78.

Među anketiranim bilo je 22 odsto, odnosno 66 građana koji su neodlučni, nisu htjeli da odgovore na pitanje ili su rekli da neće ni izaći na izbore.

"Trebinje danas" navodi da je dio onih koji neće podržati nijednog kandidata u odgovorima naveo da su tradicionalni glasači SDS-a, ali da neće glasati za gradonačelnika, jer ta stranka nema svog kandidata.

Kada je riječ o razlozima za podršku, većina građana Petroviću bi dala glas jer vjeruju da je, kako kažu, sposoban da povede Trebinje naprijed i zaposli značajan broj ljudi. Tvrde da je riječ o čovjeku kojem vjeruju i koji iza sebe ima rezultate, te da je SNSD stranka koja pravim putem vodi Republiku Srpsku.

Građani koji su podržali Vučurevića vjeruju da će on ostvariti svoja obećanja i zaposliti određeni broj ljudi. Jedan dio građana koji su se izjasnili za Vučurevića glasali bi za njega, jer su odani SDS-u koji mu je dao podršku u kampanji.