U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" odigrana prijateljska utakmica između RK "Leotar" - člana Prve lige Republike Srpske u rukometu i RKHM "Dubrovnik" -  člana Prve lige Hrvatske u kojoj su Trebinjci bili bolji i pobijedili 38:26, poluvrijeme 18:13.

leotar dubrovnik rukomet

Od početka utakmice domaćini su se pokazali kao bolja ekipa i vodili su tokom cijelog meča. U prvom poluvremenu najveća razlika bila je pet golova, a sa tom razlikom se i otišlo na odmor 18:13.

U drugih trideset minuta domaćini su zaigrali još bolje i agresivnije. Povećavali su prednost i na kraju su sa mini serijom od 3:0 došli do najveće prednosti na utakmici plus dvanaest. Tom razlikom je i završena ova prijateljska utakmica - 38:26.

Ovo je prva prijateljska utakmica pred novu sezonu u kojoj se predstavio Marko Pervan i pokazao trebinjskoj publici da će biti veliko pojačanje u redovima Leotara.

Nakon utakmice trener Leotara Dragiša Koraćević bio je zadovoljan igrom svojih momaka.

"Vidjelo se da su im noge još bile 'teške' i da se nisu naštimale ruke, ali će to ići sve bolje i bolje", rekao je Koraćević i dodao da će u nastavku priprema odigrati još pet utakmica.

Odlaskom Bartolovića i Inića, Pervan će biti pravo pojačanje za prvenstvo, napomenuo je Koraćević.-

Tokom narednog vikenda Leotar učestvovati na turniru u Čapljini.

RK "Leotar": Savović, Kukrika, Bojović 2, Spaić 1, Tasovac, Komnenović 2, Kolovrat 2, Uljarević 8, Šegrt 1, Kapor 8, Miljanović, Milojević 8, Pervan 5, Arsić 1. Trener: Dragiša Koraćević.

RKHM "Dubrovnik": Putica 1, Bevanda, Brnin 4, Avdić 6, Bušlje 2, Peručić, Lončarica 1, Morović, Vanđel, Cikatić 5, Radić 3, Gabelić 4. Trener: Zlatko Saračević.