Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe" iz Trebinja pozvalo je sve političke subjekte sa područja našeg grada da u svojim predizbornim kampanjama, obraćanjima i nastupima ne spominju porodice i djecu poginulih boraca sve dok pravo na to u potpunosti ne zasluže.

udruzenje-nasljedje-trebinje

"Jedino ga možete zaslužiti vidnim rješenjem problema ove kategorije, prvenstveno zapošljavanja, ali i ostalih mnogobrojnih problema ove kategorije. U svim dosadašnjim izborima i kampanjama je ova kategorija iskorištavana maksimalno, a nakon toga urađeno je malo ili ni toliko", navode u "Nasljeđu", dodajući da će na svaku zloupotrebu ove kategorije adekvatno reagovati.

Iz "Nasljeđa" su pozvali sve učesnike izborne kampanje da budu časni i pošteni, kao i da se bore sa svojim programima i rješenjima, a ne prljavim kampanjama i vrijeđanjima.

"Pozivamo vas da ne dijelite narod, jer za ovu državu je prosuto mnogo krvi i dato mnogo života da bi je imali. Zato vas upozoravamo da ne dirate u tu svetinju i ne dijelite narod koji se kao jedan borio za slobodu i našu otadžbinu", navode u "Nasljeđu".

U njihovom saopštenju se dodaje da svi u Srpskoj moraju da budu složni, bez obzira na to o kojem se političkom opredjeljenju radilo, jer je jedinstvo važnije od bilo koje političke ideologije.