Pet Trebinjaca uhapšeno je na području grada, dok je po jedno lice lišeno sobode u Stocu i Konjicu, a sumnjiče se da su se od marta do oktobra ove godine u Trebinju bavili uličnom prodajom narkotika, potvrdio je danas novinarima načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Žarko Laketa.

cjb trebinje press

Ova lica se terete da su neovlašćeno prodavala, kupovala, držala, prenosila, posredovala u prodaju i kupovala drogu na području Trebinja i predata su u nadležnost Okružnog tužilaštva iz Trebinja.

Laketa kaže da je u okviru akcije "Strit", prema osumnjičenim licima sprovedeno niz operativno-taktičkih mjera i radnji koje su rezultirale podnošenjem izvještaja o počinjenom krivičnom djelu neovlašćena proizvodnja i promet droge.

"Policijski službenici CJB i MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, postupajući po naredbi Okružnog suda u Trebinju i kantonalnog suda u Mostaru izvršili su pretres na sedam lokacija i to pet na području Trebinja, i po jedne u Stocu i Konjicu", napomenuo je Laketa.

Tokom akcije zaplijenjeno je 68,2 grama droge amfetamin-spid, tri grama heroina, jedna stabljika indijske konoplje, više mobilnih telefona, SIM kartica, sredstava za pakovanje opojnih droga, te više komada puščane i pištoljske municije različitog kalibra.

Prema nezvaničnim saznanjima, slobode su lišeni Bojan Marić, Dražen Slijepčević, Darko Popović, Dejan Pribišić i Gorak Maksimović iz Trebinja, te Stočanin Adnan Šetka i Konjičanin Adis Džajić.