Gatačka policija identifikovala je četiri lica sa područja ove opštine koja su osumnjičena za uništavanje bilborda SNSD-a, izjavio je načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Žarko Laketa.

gacko unisteni bilbordi

Nakon sastanka sa rukovodstvom policije, načelnikom opštine Gacko Milanom Radmilovićem i predstavnicima političkih partija iz ove lokalne zajednice, Laketa je rekao novinarima da policija radi na dokumentovanju ovog krivičnog djela ili prekršaja po javnom redu i miru, što zavisi od ocjene tužilaštva.

On je naveo policija ne zna kojoj političkoj partiji pripadaju osumnjičena lica, te da to njih ne zanima već sam čin i motivi zbog kojih su to uradili.

"MUP Republike Srpske i CJB Trebinje formirali su štab koji će se baviti kompletnim predizbornim aktivnostima i izborima i postupaćemo u skladu sa zakonom", naglasio je Laketa.

Dodavši da su predstavnici svih političkih partija osudili oštećenje bilborda SNSD-a, on je poručio da predizborna kampanja mora da protekne u mirnoj, tolerantnoj i demokratskoj atmosferi.

Načelnik opštine Gacko Milan Radmilović pozvao je sve građane ove opštine da svoje političko opredjeljenje iskažu kroz dostojanstvenu i mirnu podršku svojim političkim partijama i načelničkim kandidatima.

Radmilović je osudio jučerašnje posipanje uljem bilborda SNSD-a i njegovog protivkandidata Maksima Skoke i izrazio žaljenje što je na takav način počela kampanja.

"Desio se taj jedan incident i nadam se da se neće ponoviti. Ne treba nam da budemo u vijestima zbog nekih pojedinaca i njihovih nepromišljenih poteza", rekao je Radmilović i zahvalio policiji na brzom reagovanju i otkrivanju počinioca.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Gacko Milinko Milidrag kaže da su se predstavnici svih političkih partija dogovorili da kampanju vode u mirnoj i korektnoj atmosferi, kako se ovakve pojave više ne bi dešavale.

"Veoma smo zadovoljni brzom reakcijom pripadnika CJB Trebinje koji su otkrili počionice", rekao je Milidrag i apelovao na sve članove, aktiviste i simpatizere ove, ali i drugih političkih partija da do kraja kampanje budu dostojanstveni i da na demokratskom nivou vode predizborne aktivnosti.