Predstavnici plivačkih klubova “Leotar” iz Trebinja i “Akva 235” iz Jagodine potpisali su danas protokol o bratimljenju, čime će međusobnu dugogodišnju saradnju podići na još veći nivo.

protokol o sardnji dva plivacka kluba trebinje jagodina

U ime Plivačkog kluba /PK/ “Leotar”, akt o bratimljenju je potpisao predsjednik Skupštine kluba Blagoje Šupić, koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo i sreću što će ova dva sportska kolektiva u narednom periodu imati dodatnu obavezu da sarađuju na obostrano zadovoljstvo.

“Ovo je za nas značajan dan i ovo je početak jedne uspješne poslovne saradnje koju ćemo razvijati u narednom periodu“, kazao je Šupić.

On je dodao da su Jagodinci, kao i što su Trebinjci prema njima, širokogrudi, da vole i cijene Trebinje i Leotar, te da je i to jedan od razloga današnjeg bratimljenja.

„Zbog toga će ta saradnja u narednom periodu da se intenzivira, za razliku od one koja dolazi dirigovano iz Sarajeva, čiji narod nema isti sojećaj prema ovim prostorima kao građani Srbije“, naveo je Šupić.

protokol o sardnji dva plivacka kluba trebinje jagodina

On je najavio da će uskoro biti uspostavljeni i drugi vidovi saradnje sa gradom Jagodinom u oblastima kulture i najavio bratimljenje dva grada, jer je cilj svih građana da Trebinje u Republici Srpskoj bude ono što je Jagodina u Srbiji.

Šupić je istakao da će uskoro početi izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, dodajući da to više nije san, nego java, navodeći da su Hidroelektrane na Trebišnjici obezbijedile finansijska sredstva u iznosu od deset miliona KM.

„To je više novca nego što je aktuelna gradska vlast investirala u Trebinje u protekle četiri godine, a prodala je što zemlje, što objekata u vlasništvu grada više od deset miliona KM“, rekao je Šupić.

Zoran Tešić, predsjednik Plivačkog kluba „Akva 235“ iz Jagodine, kazao je da je potpisivanje protokola o saradnji velika čast za ovaj klub, jer su se pobratimili sa jednim od prestižnijih plivačkih kluba iz bratske Republike Srpske.

protokol o sardnji dva plivacka kluba trebinje jagodina

„Već godinama djeca iz ova dva kluba se druže i klubovi sarađuju, a sada smo tu saradnju krunisali ovim sporazumom“, rekao je Tešić, dodajući da ga posebno raduje izgradnja zatvorenog bazena u Trebinju.

Predsjednik PK „Leotar“ Zoran Čučković izrazio je zadovoljstvo potpisanim protokolom o bratimljenju, navodeći da je ovo plod višegodišnje saradnje dva kluba.

On je istakao da ga posebno raduje što je i danas najavljena izgradnja zatvorenog bazena, jer će to imati veliki značaj kako za plivače, tako i za sve građane Trebinja i regije.

„Nazivu PK ’Leotar’ bi trebalo dodati samuraji, zbog nikakvih uslova koje smo imali, a postigli smo dobre rezultate. Ipak, ovo je još jedan dokaz da sve ide nabolje. Nedavno smo dobili i nove prostorije za kluba zahvaljujući divnim ljudima kao što su Blagoje Šupić i direktor HET-a Gordan Mišeljić“, rekao je Čučković.