Požar na području Trebinja približio se kućama u selima Trebijovi i Aljetići i repetitoru na Leotaru, a zbog gušenja dimom četvorici vatrogasaca ukazana je medicinska pomoć u Hitnoj službi.

pozari

Požarna linija duga tridesetak kilometara širi se velikom brzinom i u više pravaca, a od jutros iz vazduha dejstvuje i helikopter Oružanih snaga BiH, dok su na terenu danonoćno vatrogasci, kojima u gašenju vatre pomažu i pripadnici Centra za gazdovanje kršom i Civilne zaštite.

Komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Danko Vuković potvrdio je Srni da je vatra u selima Tribijovi i Aljetići došla na 200 metara do kuća, dok se jedan krak približava ispod repetitora.

Repetitor je od juče nekoliko puta bio ugrožen, ali je zahvaljujući vatrogascima i onima koji su im pomagali u gašenju uspješno odbranjen od vatrene stihije.

Vuković kaže da su u toku dana uspjeli da požar odbiju od magistralnog puta gdje se nalazi i jedan hotel u rejonu Podgljivlja.

Iz Vatrogasne jedinice od juče ujutro svi su neprestano na terenu i ulažu velike napore da na napristupačnom terenu, sa naprtnjačama gase vatru, na mjestima gdje mehanizacija ne može da dođe.