Kandidat za gradonačelnika Trebinja Luka Petrović kazao je da je njegova i osnovna platforma njegovog tima porodica, uz prepoznavanje svih njenih problema i pomaganja da se oni otklone, kao i da Trebinje uz jedan dobar tim ljudi koji su spremni da rješavaju te probleme može da postane "država u državi".

luka petrovic

"Najlakše mi je pričati da ćemo asfaltirati ulice, provoditi vodovod i kanalizaciju ili farbati fasade. To neću da govorim, jer su to priče koje priča onaj ko je nemoćan, ali i zato jer to treba da bude obaveza svih institucija grada Trebinja, a ne da bude platforma za izbore", kazao je Petrović.

On je naveo da je iz tog razloga porodica zauzela prvo mjesto na listi prioriteta njegovog tima, navodeći da u Trebinju ima oko 5.000 nezaposlenih građana.

"Ako budemo u svaku porodicu 'uboli' adekvatnu pomoć, mi ćemo u ovom gradu moći normalno da živimo", rekao je Petrović, dodajući da je za ostvarivanje ovog cilja neophodno pokretanje investicionog ciklusa, ali ne na način kako to radi aktuelna vlast - po restoranima i za političare.

Petrović je dodao da postojeća vlast u našem gradu ništa ne radi i da je to njegova jedina zamjerka administraciji Slavka Vučurevića.

"Nisu se oznojili, nemaju timove, nisu prepoznali porodicu i njene probleme. Porodica se svela na to da njeni članovi idu po političkim subjektima i mole za opstanak, ne za preživljavanje. To moramo da promijenimo", kazao je Petrović.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu mora da se napravi i sistem koji će uvezati penzionere, socijalno ugrožene, poljoprivrednike, nezaposlene, kao i one koji se nalaze u NVO sektoru i one koji su nepravedno oporezovani.

On je najavio i reorganizaciju mjesnih zajednica koje sada nemaju nikakvu funkciju.

"Jačanjem mjesnih zajednica ojačaćemo jedinstvo, odnose među ljudima, spriječiti spletkarenja i jačanja pojedinih političkih subjekata na račun ličnih interesa", kazao je Petrović.

On je najavio i nove vidove kredita poljoprivrednicima, koji će omogućiti pokretanje samoodrživog preduzetništva. Kazao je i da omladinu treba "gurati" u sport, jer se ona mora isključiti sa ulice i od svih nezdravih radnji.

"Treba nam omladina, jer nećemo mi vladati 100 godina. Doći će i oni za 10-15 godina. Moramo da imamo zdrave timove za budućnost", rekao je Petrović.

On je obećao da će u budžetu grada za narednu godinu biti podržana treća vantjelesna oplodnja.

"Ove godine riješili smo svaku majku sa šestoro i više djece. Do 1. marta 2017. godine zaposlićemo svaku majku koja ima petoro djece. Do 2018. gledaćemo da riješimo svaku majku sa četvoro djece, a do 2020. svaku sa troje djece", kazao je Petrović.

UZETI VLAST NIJE VLADATI, VEĆ SLUŽITI

Petrović je naveo da je danas velika odgovornost preuzeti vlast, jer vlast ne podrazumijeva vladati, već služiti narodu.

Govoreći o investicijama, on je istakao da će biti izvršena rekonstrukcija magistralnog puta Trebinje-Ljubinje, izgradnja zatvorenog bazena, kongresnog centra, obilaznice, kao i da će biti osnovan agrarni fond, otkupne stanice za poljoprivredne proizvođače i hladnjače...

Opširnije u video prilogu.