Sjednicom Glavnog odbora Pokreta za Trebinje /PzT/ nije predsjedavao predsjednik Miljan Vuković, već predsjednik stranke Momčilo Bodiroga, a više članova sinoć je napustilo sjednicu i ušlo u sukob sa Bodirogom, nakon što je donesena odluka da se za kandidata za gradonačelnika podrži Slavko Vučurević.

pokret za trebinje

Prema nezvaničnim saznanjima, dio članova Glavnog odbora Pokreta, nezadovoljan ovom odlukom, napustio je sjednicu, ističući da je ova stranka morala ostati neutralna u podršci kandidatu za gradonačelnika Trebinja.

"Ovim je prekršena odluka koja je donesena za vrijeme Nikole Sekulovića u decembru 2015. godine, kojom je odlučeno da Vučurević neće imati našu podršku", kaže naš izvor u Pokretu za Trebinje, dodajući da su ovim prekršene i demokratske vrijednosti koje su se u ovom političkom subjektu uvijek poštovale.

Na sjednici, koja je bila više nego burna, čuo se veliki broj optužbi na rad aktuelnog predsjednika Momčila Bodiroge, a pojedini članovi su ga optuživali da je odluka o podršci Vučureviću nametnuta, kao i da iza nje stoje lični interesi.

"Pokret će ovom odlukom prestati sa bistvovanjem. Neutralnost je bila jedina pametna opcija, a ovo su uradili pojedinci svjesno zbog svojih interesa", kaže jedan od članova Glavnog odbora Pokreta za Trebinje.

Komentar Bodiroge na ova dešavanja očekuje se tokom dana.