RAZVOJNI POTENCIJALI TREBINJA – Počela dvodnevna investiciona konferencija

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 30. 08. 2016. - 17:06h

U Trebinju je danas počela dvodnevna Investiciona konferencija na kojoj će biti prezentovani razvojni potencijali ovog grada s akcentom na sektore infrastrukture, turizma, poljoprivrede i proizvodnje hrane.

investiciona konferencija trebinje

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio je pozitivnim održavanje ovakve konferencije u Trebinju, napominjući da je ovaj grad u prethodnom periodu dobio značajne donacije od pojedinih zemalja.

Ivanić je kao jednu od šansi za Hercegovinu naveo prolazak Jadransko-jonskog koridora preko Popovog polja, ali i mogućnost prolaska gasovoda iz Azerbejdžana kroz ovaj dio Republike Srpske.

On smatra da se treba više orijentisati na projekte koji zapošljavaju i da treba na njima konkretnije raditi.

„Dobio sam spisak mogućih projekata, a postoje i dva investiciona fonda koja su došla do Predsjedništva BiH, a koji traže spisak projekata da se razmotri mogućnost novih ulaganja u BiH i Republiku Srpsku“, rekao je Ivanić.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović ocijenio je ovu konferenciju pozitivnim iskorakom koji bi, kako kaže, trebalo da preraste u tradiciju.

„Volio bih da uz ovu konferenciju u Trebinju imamo i jedan reprezentativan Međunarodni sajam na kome bi osnova trebalo da bude vino, hrana i turizam, grane po kojima je ovaj grad prepoznatljiv“, rekao je Šarović i dodao da bi kao ministar podržao takav projekat.

On je istakao da bi Trebinje i Hercegovina trebalo da imaju bolju infrastrukturu, prvenstveno saobraćajnu, naglašavajući da bez saobraćajnog uvezivanja nema kvalitetnog napretka, te da ovaj hercegovački grad treba da bude priključen na jedan od ključnih koridora – Jadansko-jonski.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak smatra da su ovakvi događaji veoma važni za nova investiciona ulaganja.

„Najbitnije je da sa ovakvih skupova pošaljemo poruku da nismo nemiran teren u koji ne treba investirati, već naprotiv“, rekao je Crnadak.

Ambasador Češke u BiH Jakub Skalnik rekao je da će njegova zemlja obezbijediti grant Trebinju od milion evra za projekat izgradnje vodovodnog sistema Zubačkog platoa.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević istakao je da je cilj konferencije da se predstave realizovani i planirani projekti.

On je zahvalio ambasadama svih zemalja koje su prethodnih godina svojim investicijama bili prisutni na ovom području, napominjući da će tokom skupa biti predstavljani projekti koji će Trebinje obogatiti za nekoliko stotina novih radnih mjesta.

Vučurević je podsjetio da je Trebinje prethodnih godina iz raznih zemalja dobilo pet miliona evra donacija.

Konferenciji, čiji je organizator grad Trebinje u saradnji sa fondacijom „Konrad Adenauer“ i Agencijom za unapređenje stranih investicija BiH /FIPA/, a koja je održana u jednom trebinjskom restoranu, prisustvovali su i ambasadori Srbije, Hrvatske, predstavnici Ambasade Rusije, zamjenik ambasadora Crne Gore, te predstavnici istočnohercegovačkih opština.

TAGOVI:

Komentari

Sve će se pozlatiti pred izbore, sve može, samo da se osvoji vlast još 4 godine. Osnovni razlog bavljenja politikom trenutnih političara je samo lična i isključivo lična korist. Pogledajte Ivanica, pa on je više u Trebinju nego kući, meza, lijepa vina, lijepa klima, sunce, ma uživanje od narodnih para.
U hotelima u liftovima ima novi natpis „nosivost 8 osoba ili 4 političara“, pogledajte ih koliki su, svaki kao bure, samo jedu i piju bez ikakvog stida i morala, svi voze auta od 50 i više hiljada maraka, troškovi reprezentacija neograničeni, sramota. A za svakog je isti slogan „lako obećam a još lakše slažem“.

Odgovori

Klosari jedni niko vam nevlja…. staa se god uradi ne valja… staa valja???? Da propadne sve kao sto je propadalo do sad jel… sram vas bilo… piii

Odgovori

Pogledajte sliku. Čak ga se i ovi oko njega stide, pa sagnuše glave.

Odgovori

Evo i ovde je lagao i pricao gluposti,to pokazuju i Ivanić i Crnadak,koji su pognuli glave od sramote…..mada nisu ni oni nista bolji!!!

Odgovori

Ne zna se koji je ljepsi !Kao da su na sprovodu!

Odgovori

Slika najbolje opisuje datu situaciju. Bolji komentar nije potreban. Kao na sprovodu.

Odgovori

Slavko, samo naprijed! Ovo su bitni koraci za grad, a za 4 godine vlasti se vidi veliki napredak. Zaslužuješ povjerenje građana naredne 4 godine!

Odgovori

Ee konju.

Odgovori

A sta je sa aerodromom, sa trebinje resorom i 5000 radnih mjesta, sta je sa putem za ljubinka, sta je sa vuk bijela, svi su isti, lazovi i nista vise

Odgovori

A ti tanja tražiš muža

Odgovori

Vi ste ogorčeni što Slavko okuplja ozbiljnu ekipu i što ozbiljno radi sve ove godine. I sljedeće četiri godine pokazaće da uvijek ostvari ono što obeća, a što zavisi od njega.
Tako je bilo i ove prethodne četiri godine. Sve je odradio što je obećao, osim fabrike obuće BEMA za koju je SNSD uradio opstrukciju, jer su primorali direktora Umićevića da se prikloni SNSD-u ili će propasti. A kada je prešao na stranu vladajućih, prekinuo je svaku saradnju sa Trebinjem. Tako da ne stoji vaš argument da su svi isti, to su podmetanja od SNSD-a da bi narodu bilo svejedno za koga će glasati. Naravno da nisu svi isti. Jedni su ratovali, drugi su švercovali, pa na kraju ne može se tako uopštavati da su svi isti. Jedni su u ratu odbranili privredne objekte, a drugi su dizali pare svih nas iz Bobar banke i Banke Srpske i još niste svjesni koliko su nas ojadili.Ne možete za poštene i pravedne reći da su isti kao pljačkaši ili da su isti kao ovi što ne prezaju ni od ubistava (čak i člana svoje stranke-pokojni Milan Vukelić je bio član SNSD-a) da bi nezakonito prisvojili neku imovinu. Nemojte generalizovati. Jer nismo svi isti.

Odgovori

Stizu donacije htjeli vi to priznati ili ne.Slika je naravno (slucajno)odabrana.

Odgovori

Oni daju velika obecanja a znamo da to Nemogu njti imaju znanja ni investitora Za sada su renovirali javni WC I to je sve

Odgovori

Prolazak koridora kroz Popovo?Je li to znači gradnju autoputa kroz obradivo zemljište?Ako je tako,neka Vučurević uzme Ivanića i Šarovića pod ruku pa neka vidi po okolnim zemljama kuda se prave autoputevi,po hrvatskoj prolazi kroz prave vukojebine.Kakvi idioti,ne mogu da vjerujem!

Odgovori

NA ŠTA SPADE KUĆA KARADŽIĆA
NA ŠTA SPADE SDS . NEKADA NAJMOĆNIJA STRANKA U RS, SADA STIDLJIVO I NEUPADLJIVO SA POGLEDOM U ZEMLJU STOJI PORED „MOĆNE TROJKE “ PDP-a
PRE(O)DALI SU SE ZA MALO VLASTI U BiH. IVANIĆ JE VELIKI MAJSTOR POLITIČKE LOŽE U OPZICIJI JER IH JE TAKO MARGINALIZOVAO U TREBINJU ALI I U REPUBLICI I SADA MU SLUŽE SAMO KAO DEKOR .
GDJE JE OVDJE LOKALNI SDS,GDJE JE PREDSJEDNIK SKUPŠTINE IZ SDS-a. ????????????????????!!!!!!!

Odgovori

Ako je istina da su u Trebinje stigle silne investicije o kojima pricate, onda je jasno kao dan da je neko iz trebinjske vlasti u svoje dzepove stavio velike pare. Gradonacelnk Cuk je bez ikakvih donacija uspio da izvrsi elektrifikaciju cijelog naselja Banjevci i postavljanje javne rasvjete u Volujcu, dovrseana je elektrifikacija u jos mnogim naseljima Todorici, Volujac, Mostaci,Mala Brana,Velicani, napravi juzni krak obilaznice, sportske terene na Tini, Bregovima i Hrupjelima itd.. Ne mozete nikog ubjediti da farbanje nekoliko zgrada i dvije rekonstrukcije kostaju 5 miliona KM! A ulaganje jos nekih milion u svoje rodno selo, nema potrebe komentarisati. Nemam nista protiv Zubaca, ali kada cemo mi u Vinogradima imati vodu?

Odgovori

Paa vama ce je dovesti luka petrovic jer vas je kupio za sve za 50 km…. hrupjela cjela…. ii ne treba vam voda… obraz se ne pere vodom kad je crn…

Odgovori

Vide crveni da se nesto desava.A aerodroma nema kao ni zatvorenog bazena.Sta dalje radit?Kome maglu prodat?Mozda neki referendum?

Odgovori

Slavkane sto su ti gosti smrknute face, je li se to niste mogli dogovoriti ko ce koliko uzeti? Vidim koristis sve prilike gdje god sta moze uzeti, ali neces jos dugo

Odgovori

Miro tebi treba pravi muškarac, očigledno si nezadovoljna životom, hajde kao žena prokomentariši ove lučnosti na slici.Nedostaje samo maneken Čebedzija pa da sve bude potpuno jasno. Mirice, neće te Luka otpustiti iz opštine kad pobjedi, vrati se na stranu pravde i pobjednika dok nije kasno, ili se udaj za kakvog Bošnjaka iz Danske što su jedini Slavkovi glasači.

Odgovori

Zanimljivo je da dodju da ulazu pred izbore….Isprica Slavko malo priče,nebi li dobio koji glas,a od ulaganja nista.

Odgovori

Mira stara Šalteruša. hahahahaha, kako će Luku hvaliti kad pobjedi jooooj.

Odgovori

O kakvom razvojnom potencijalu Slavko prica, dosta je bilo njegovog bahacenja i prodavanje magle.

Odgovori

Bravo SLavko kraljuuuu. I jesi ti sve ove ljude doveo u Trebinje. Koga je ikad Dobro Cuk doveo? Ovi sto te napadaju to rade iz straha da ne izgube stolice po HETU. Samo naprijed

Odgovori

JAVNI WC plafon

Odgovori

SLAVKO SVI ĆE TE NAPUSTITI RADI PROKLETE FOTELJE NIŠTA TI NISAM TRAŽIJO A JEDVA SI ME POZDRAVLJO NA ULICI KADA SE SRETNEMO SVI OVI KOJIMA SI VALJAO PRIČAJU PROTIV TEBE BOJE SE RADNIM MJESTIMA DOBRO SE LOŠIM VRAĆA

Odgovori

Tako je Slavko, samo radi pusti praznu pricu i lajanja to ostavi crvenoj bagri… samo pokazuju svoju nemoc, sto se tice sds-a kao i uvjek on cini veliki dio skupsyine i cinice i dalje, najjaci i najvjerniji u savezu za promjene, svaka im cast stavljaju tudje ispred svog itako pokazuju velicinu.

Odgovori

Dosao Slavko da prica o investicijama,mjesec dana pred izbore….e lud li si,dosta si mazao oci narodu.Prodao si se za muslimanske paree

Odgovori

Vidi Sarovica on nesto da kaze ukopao poljoprivrednike ne mogu nista izvoziti i on poceo o postenju da prica.
Ovi ostali svi pikisli kao da su ih vrelom vodom posuli, svima jasno da Slavko gubi tlo pod nogama. Slavkane sto si se prepao?!

Odgovori

Kakav je ovo kafanski vasar? Kakvim Slavko prica donacijama o 10 miliona gdje su ulozena? Gdje je sto je prodao zemljiste gdje je to ulozeno? Sve si pokrao prodao i raskucio. Al jos mesec dana i cao Slavkane…

Odgovori

“ Asset stripping „

Odgovori

šarović JE musliman

Odgovori

Mozete vi da pljujete Slavka koliko hocete ali se rezultati njegovog rada vide u Trebinju. Oni koji hoce da vide boljitak u gradu, videce…
Do pre cetiri godine, niko nije ni cuo za Trebinje van Hercegovine a sada se ne moze naci slobodan smestaj u gradu za vreme nekih praznika i u Turistickoj sezoni. I gle cuda, svi odusevljeni odu zeleci da ponovo dodju!
Nasledio je budzet u minusu, pokraden je novac grada iz Bobar banke a ipak je puno toga uradjeno i Trebinje je postalo Turisticki brend Hercegovine!
Dolaze novi investitori i ulaze se u nove projekte. Kakav biste vi preporod hteli za samo cetiri godine? I ovo je dosta s obzirom na to kakvo je stanje zatekao i sta ga je sve snaslo!? Nije lako dovesti investitore koji su spremni da uloze novac na prvu loptu. Naprimao se Slavko potencijalnih investitora, neki ulozili a neki otisli. Budimo realni… Ko uopste ulaze u Balkanske zemlje? Oni investitori sto ulazu u fabrike po Srbiji pa drze zaposlene kao roblje, ne daju im da idu u WC i teraju ih da nose pelene? Je l’ vam zao sto vam je to Slavko uskratio?
Jeste li uopste svesni od kakvog je znacaja vodovod za Zubce? Koliko je samo Zupcana napustilo Zupce zbog nedostatka vode? Koliko porodicnih imanja moze oziveti sad kad dobiju vodu za navodnjavanje i pojenje stoke? Ne vidite li u tome potencijalni razvoj privrede? Volite li vise GMO meso iz uvoza sto ga kupujete po hrvatskim supermarketima ili biste vise voleli sveze meso iz okoline? Krompir sa Zubaca ili GMO krompir nepoznatog porekla?
Jeste li uopste svesni od kakvog je znacaja autobuska linija Trebinje – Herceg Novi ( Nevesinje)? Nemaju svi automobile u Novom a mnogi imaju porodice u Trebinju i okollini…
Ovo su istorijske promene ali zatucanim botovima to ne znaci nista… Udri po Slavku jer se to dobro placa.
Spominjete aerodrom: pa bar se tu zna ko je stopirao projekat. Slavko sigurno nije a i to mu se stavlja na grbacu.
Botovi da smanje dozivljaj – pravicete vi Slavka od blata u prirodnoj velicini!

Odgovori

Ajmo Hetovci sarnite jos koje slovo.Vi ste zatvoreni bazen i Aerodrom zavrsili vidim u roku.

Odgovori

SAMO JAVNI WC. nista vise za cetiri godine pa bujrum

Odgovori

Crveni dokazali ste se investicijama za dobrovih osam godina.I opstina i vlada pa sve nista.Izadjite malo vani poslusajte misljenje obicnih ljudi.Pogledajte oko sebe malo do Drazenske Gore,Kasarne ,Zubaca,Mili se provozajte mozda nesto i vidite.Stanje na terenu brise svaku vasu negativnu kritiku

Odgovori

PSI LAJU NA KARAVANE A KARAVANI PROLAZE

Odgovori

Ove komunjare stvarno mastaju ili imaju crveno slijepilo SAMO JAVNI WC

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja